Preskočite na glavni sadržaj

Festival pričanja priča - Pričigin 2013.

Festival pričanja priča - Pričigin 2013.
Pričigin, splitski festival pričanja priča, započinje danas, 19. ožujka, u 19 sati, u Amfiteatru Doma mladih (MKC) u Splitu, dodjelom Četvrte PričeSTi, nagrade za najbolju javnu priču u 2012. godini. Voditelji su Petar Filipić i Renato Baretić. U 20 sati, u programu 'Hrvatski pisci pričaju'  tema je EU-ropska unija. Izbor gostiju i moderacija programa - Patricija Vodopija, a pričaju: Vedrana Rudan, Edi Matić, Damir Karakaš, Marinko Koščec, Boris Dežulović i Emir Imamović Pirke.
vrijeme: 19.03.2013. 19,00
mjesto: Split
url: http://k-informatika.com/
Druženje će se nastaviti u kavani hotela Bellevue, u 22 sata. Autorska večerMiroslava Radmana:Mlad do smrti.

Program: srijeda, 20. ožujka;

Pričigin svetkuje Svjetski dan pripovijedanja.
Svjetski dan pripovijedanja, 20. ožujka, međunarodna manifestacija posvećena usmenom pripovijedanju, zadobila je svoj konačni oblik 2003. godine, od kada se obilježava u više od 30 zemalja na svim kontinentima. Pričigin se pridružuje slavljenju pričanja i slušanja.

U 18. sati, u kavani Semafor, promocija knjige priča Damira Karakaša 'Pukovnik Beethoven' (Sandorf, 2013.). Sudjeluju: Kruno Lokotar, Damir Karakaš.
Amfiteatar Doma mladih (MKC) u 20,00 sati: Priče iz Vlaške. Voditelj: Mladen Vuković.  Sudjeluju:Vedran Mlikota, Tahir Mujičić, Ante Tomić, Tanja Mravak, Mijo Čagalj – Doktur, Vice Krce. Pričanje će se nastavitiu kavani hotela Bellevue, u 22 sata. Autorska večer Mejreme Reuter: Priče s tri kontinenta (frizerski saloni, teatar, promet, cvijeće, ljudi, pa čak i bombe).
 
Četvrtak, 21. ožujka;
U 18 sati, kavana Semafor, promocija romana Nenada Stipanića 'Izbacivači Majke božje' (Algoritam, 2012.). Sudjeluju: Miloš Vasić i Kruno Lokotar.
U 19, 30, u Kazalištu lutaka, u programu 'Lijepa vaša' nastupaju eminentni pisci s prostora nekadašnje zajedničke države. Tema prva: Tren u kojem sam shvatio/la da će biti rata. U dodatku, tema druga: Balkanac/ka u Europi. Izbor gostiju i moderacija ovog tradicionalnog druženja i ove su godine u rukama Krune Lokotara. Sudjeluju: Jeton Neziraj (Kosovo), Ahmed Burić (BiH), Predrag Lucić (Hrvatska), Liljana Dirjan (Makedonija), Varja Đukić (Crna Gora), Miloš Vasić (Srbija).

U kavani hotela Bellevueu 21,30 sati: Fiškalske priče:  Advokati pričaju fikciju:Prvo ročište Zoranu Milanoviću.Zastupnica optužbe:Eda Vujević.Braniteljski tim: Meri Juričko, Joško Čeh, Silvio Ćurin, Jadran Franceschi, Željko Gulišija, Toni Vukičević. Sudsko vijeće: publika Pričigina. Pravorijek: dužina aplauza.

Petak 22. ožujka;
U kavani 'Semafor', u samom centru grada, kroz cijeli se dan odvija naša tradicionalna Burza pročitanih knjiga pod motom 'Knjige na vagu, knjige na metre' - koliko knjiga donesete, najviše toliko možete i odnijeti. Sve knjige koje preostanu na štandu ove ćemo godine donirati knjižnici Zatvora u Splitu. Druženje će se nastaviti u kavani hotela Bellevue, u 21,00 sati. Autorska večerNenada Stipanića: Tamo gdje sve raste nakoso (senjske priče)

Subota 23. ožujka;
U 11 sati u Kazalištu lutaka i ove će se godineodržati dječji program pričanja na čakavštini PričaN ti priču. Voditelj: Ivan Tokić. Nastupaju učenici osnovnih škola, izabrani na Dječjem Pričiginovom natječaju.

U 12 sati u Hotelu Park skiperi turističkih brodovapričaju svoje priče. Tema: A zakaj se tak ljuljamo?Voditelj: Gašparić Đuro
 U Semaforuse nastavlja Burza pročitanih knjiga. Pozvani su svi ljubitelji i vlasnici knjižnih primjeraka da ponesu odabrane – one od kojih se mogu i žele odvojiti - te da ih ponude ili zamjenu za istu kilažu (ili metražu) literature.

Kao uvijek, posljednji set priča bit će ispričan u kavani Bellevue s početkom u 19 sati. U priredbi pod nazivom Pričigin narodu sudjeluju svi preživjeli i zaostali sudionici ovog Pričigina, ali i njihova publika. Tema je ista kao i prethodnih godina: Priče o sreći. Svaka priča može trajati maksimalno pet minuta, a na znak zvona voditelj (Damir Duplančić s Radio Dalmacije, autor kultne emisije 'Izgubljena generacija' i istoimene knjige) uzima mikrofon i dodaje ga sljedećem zainteresiranom pripovjedaču.