Preskočite na glavni sadržaj

Performans / modna revija / izložba u Gjuri 2

U zagrebačkom klubu  Gjuro 2, u četvrtak, 7. veljače, s početkom u 21 sat, održava se performans, modna revija, video projekcija izložbe i koncert a sudjeluju Damir Čargonja Čarli, Tajči Čekada i Tomislav Nakić Alfirević, Jelena Germuth te grupa Gorgona Nova.
vrijeme: 07.02.2013. 21,00
mjesto: Zagreb; Gjuro 2
Damir Čargonja Čarli (Rijeka)
Živa instalacija / performans  'Svemirski kauboj'
Uprizorenje ljudskog otuđenja kroz iskreni monolog,govor bezimenog pojedinca; 'svemirskog kauboja', kojim on na svoj osebujan i specifični način objašnjava sebe i svijet oko sebe te mogući izlaz kojeg predlaže, tema je ovog performansa.

Jelena Germuth (Rijeka)
Burleskni performans 'Što smo učinili Maiko' ( Jelena Germuth, Barbara Babačić, Zoran Štajdohar Zoff) u 22 sata
'Što smo učinili Maiko' je performans  koji koristeći burlesknu ikonografiju priča o susretima dviju kultura i utjecaju zapadnjačke na istočnjačku kroz partnerski odnos i ulogu žene u tradicionalnom i suvremenom dobu. Istražujući ženski identitet autorica promišlja o objektivizaciji žena u pop kulturi,postavljenim estetskim kanonima ljepote kao i načinima ženskih sloboda u izražavanju. Dali su žene objekti muškarčevih želja ili napokon slobodna bića koja slobodno biraju alate za samoizražavanje? U ovom slučaju,autorske reference su fetiši nadahnuti  fotografijama Irvinga Klawa.

Uz performans  vezano za projekt 'što smo učinili Maiko' projicirati ce se izložba fotografija autora Tajči Čekade i Tomislava Nakića Alfirevića.

Tajči Čekada (Rijeka)
Modna revija  'Gorgona' u 22 i 30 h
Na modnoj će se reviji predstaviti  oko dvadesetak  modela, ručno oslikanih unikata. Pojedinačno na svakome od modela autorica primjenjuje na različite načine  gorgonsku estetiku, ideologiju ili neku od ideja . Svaki se od modela referira na konkretni postojeći rad, izjavu ili stav nekoga od pripadnika grupe. Više informacija na: www.tajcicekada.com

Gorgona Nova ( Zagreb)
Multimedijski je projekt koji se sastoji od filma, rock gitarističkog noisa te govorne izvedbe tekstova grupe Gorgona iz šezdesetih.  Grupa svojim djelovanjem spaja u praksi tako česte, a u teoriji, u nas, tako često osporavane točke u kojoj se dodiruju i/ili spajaju suvremena umjetnost i popularna kultura te svojom reinkarnacijom gorgonaške ideje i gorgonaškog duha te citatima njihove misli i djela ne samo da reinterpretira, ali i nadograđuje njihovo djelo, već i daje hommage kako grogonaškom duhu tako i samim tim velikanima domaćeg i svjetskog arta.

Grupu Gorgona Nova čine: Julije Jevsch – tekstovi, glas, Marijan Knif – gitara, noise, Radoslava Basch – slikanje, sprey, Dimitrija Putt -  film, kamera, Ivan  Vann - klavijature i Josiph  Horw - violina.