Preskočite na glavni sadržaj

DORF'12 – nova gostovanja, projekti, radionice

Udruga RARE i festival DORF u završetak 2012. godine ulaze s novim projektom, radionicom i gostovanjima. Tako uskoro počinje drugo predstavljanje u Splitu - ovog puta u Info zoni 23. , 25. i 27. listopada splitska publika ima priliku pogledati 9 filmova. Do kraja godine održat će se predstavljanja u Dubrovniku, Pločama, Zaboku, Slavonskom Brodu, Belom Manastiru i Sremskoj Mitrovici.
vrijeme: 23.10.2012.
mjesto: Varazdin, Croatia
url: http://www.vbv.hr/

U Skoplju (Makedonija) će DORF gostovati na 10. Cinedays festivalu (15.-25.11.2012). U selekciji glazbenih dokumentaraca, osim 6 filmova sa ovogodišnjeg DORF-a, biti će prikazan film 'Shut up and play hits', regionalna premijera filma o sjajnim LCD Soundsystem, te makedonska premijera filma 'Crossovers', koju će pratiti i tribina na temu EU fondovi u kulturi.

Nakon uspješno završenog projekta Crossovers, financiranog sredstvima EU iz pretpristupnih fondova Prekogranična suradnja Hrvatska-Srbija, udruga RARE 15.10.2012. započela je i novi projekt. Radi se o suradnji festivala iz Hrvatske, Srbije i Austrije, a projekt se zove 'Fresh Danube Films'. Financiran je od strane European Cultural Foundation i traje 12 mjeseci. Zajedno s partnerima Cinema City (Novi Sad), Slobodna zona (Beograd) i Crossing Europe (Linz) pripremljen je program i aktivnosti usmjerene promoviranju mladih filmskih autora i njihovih debitantskih ostvarenja.

Prva radionica filmske animacije održat će se u Vinkovcima od 8. do 10. studenog za vrijeme novog Salona stripa i animacije 2012. Talentirani i nagrađivani autor Matija Pisačić iz Zagreba prenijet će dio svojih znanja i filmskih vještina vinkovačkim učenicima i sudionicima radionice, organiziranoj u suradnji s DND Vinkovci. To će biti ukupno 6. filmska radionica koju je Udruga RARE do sada organizirala i najbolja najava za aktivnostima i projektima iznimno bogatu 2013.