Preskočite na glavni sadržaj

'Punoglafka' premijerno u kazalištu KNAP

'Punoglafka' premijerno u kazalištu KNAP
Mreža centara za kulturu - kvARTura, najavljuje predstavu 'Punoglafka' koja će premijerno biti izvedena 18. listopada, u 20 sati, na sceni kazališta KNAP, Kulturni centar Peščenica.
vrijeme: 18.10.2012. 20 h
mjesto: Zagreb; Kazalište KNAP, Kulturni centar Peščenica, Ivanićgradska 41a
url: http://www.knap.hr/

Komad 'Punoglafka' stvoren je na temelju istoimenih romana Damira Trajčevića koji donose ispovijest sedamnaestogodišnje djevojke i njen, apsolutno ničim neopterećen, pogled na društvo i sredinu u kojoj živi. Pod redateljskom palicom Marija Kovača 'Punoglafka' postaje pogled u iskrivljenu sliku današnjice koju nam pruža zrcalo nalik onima u zabavnom parku. Sve je u tom zrcalu pomalo iščašeno, karikirano, uveličano i groteskno, a opet tako svakidašnji naše. Ne opterećujući se političkom korektnošću (koja je često krvnik humora!) predstava 'Punoglafka' će vas i razljutiti i isprovocirati i natjerati na razmišljanje no, prije svega, želja nam je natjerati vas da se smijete na vlastiti račun.

Nastala kao program projekta kvARTure u organizaciji KC Peščenica, predstava će svoje izvedbe u 2012. i 2013. godini imati i na pozornicama ostalih Centara za kulturu uz popratne sadržaje na temu prevencije neprihvatljivog ponašanja mladih.

Izvedbe u listopadu:

Četvrtak,   18. 10, 20h  premijera    KC Peščenica
Nedjelja,  21. 10, 21h                        KC Peščenica