Preskočite na glavni sadržaj

'7 seX 7' Irene Škorić na filmskom festivalu u Portugalu

Dugometražni igrani film '7 seX 7' redateljice i scenaristice Irene Škorić uvršten je u službeni program Međunarodnog filmskog festivala Fest, koji se održava od 1. do 8. srpnja u Espinhu, Portugal.
vrijeme: 01.07.2012.
mjesto: Motovun, Croatia
url: http://www.motovunfilmfestival.com/

Ovo je 8. izdanje međunarodnog festivala koji teži promovirati mlade redatelje, te njihov debitantski i drugi igrani film, a nagrade se dodjeljuju u kategorijama dugometražnog i kratkometražnog filma.

Paralelno s festivalom, održava se i audiovizualna radionica 'Fest – Training Ground' na kojoj kao predavači sudjeluju Oscarovci Fernando Trueba, Martin Walsh, te Scandar Copti, nagrađen na Cannesu i dr. U sklopu radionice, održava se i FEST – Pitching forum, na koji je izabran projekt Irene Škorić – 'Moj tata' – dugometražni igrani film koji je 2011. godine dobio sredstva HAVC-a za razvoj projekta.

'7 seX 7' je na WorldFestu u Houstonu doživio međunarodnu premijeru, gdje je osvojio srebrnu nagradu za debitantski igrani film. Film je nastao u produkciji Artizane film iz Zagreba.

U erotskoj drami '7 seX 7' glume Jelena Perčin, Robert Kurbaša, Jelena Jokić, Kristijan Ugrina, Asim Ugljen i brojni drugi, a ovaj moderan filmski 'Decameron' čini sedam erotskih novela (pet muško-ženskih parova, i po jedan žensko-ženski i muško-muški), snimljenih zahtjevnom tehnikom jednog kadra.