Preskočite na glavni sadržaj

'Otac' osvojio Grand Prix na festivalu Zlatni Kuker

Grand prix Međunarodnog festivala animiranog filma Zlatni Kuker, koji se održavao u bugarskoj Sofiji, pripao je filmu 'Otac' skupine redatelja. Koproducent filma je Bonobostudio iz Hrvatske.
vrijeme: 19.06.2012.
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://www.kontejner.org/

'Otac' je kratkometražni hibrid dokumentarnog i animiranog filma, koji prikazuje pet paralelnih stvarnosti u kojima se odvijaju nikad ostvareni razgovori između djeteta i njegova oca. Pet filmskih priča, temeljenih na autentičnim iskustvima mladih ljudi, dočarane su različitim animacijskim stilovima petorice redatelja, a jedan od njih je i Veljko Popović iz Hrvatske.

Na 21. danima hrvatskog filma 'Otac' je osvojio Nagradu Hrvatskog društva filmskih kritičara Oktavijan za najbolji animirani film, bio je uvršten u natjecateljski program Međunarodnog festivala animiranog filma u Annecyju, a na tek završenom Međunarodnom festivalu animiranog filma Zlatni Kuker (11. lipnja - 17. lipnja) u Sofiji osvojio je Grand Prix.

'Oca' je producirao Compote Collective u koprodukciji s Bonobostudiom i Eyecatch Productions, a realiziran je uz pomoć fondacije Robert Bosch, Hrvatskog audiovizualnog centra i Bugarskog nacionalnog filmskog centra.

Izvor: HAVC