Preskočite na glavni sadržaj

Premijera predstave Irene Čurik u ITD-u

Premijera predstave Irene Čurik u ITD-u
'_replacements for Years of refusal' novi je kazališni projekt kazališne autorice Irene Čurik, nastao na jednomjesečnom rezidencijalnom programu u Tanzfabriku Berlin, Ufferstudios. Predstava se izvodi na engleskom jeziku, predstavljena je berlinskoj publici 28. ožujka, a zagrebačku premijeru doživjet će 23. travnja, u 20 sati, u dvorani SEK. Slijede izvedbe 24. i 25. travnja 2012.
vrijeme: 23.04.2012. 20 h
mjesto: Serbia, Italy
url: http://www.sczg.unizg.hr/

U suradnji s četvero izvođača, mahom plesnih umjetnika, s berlinskom adresom, ali porijeklom iz raznih dijelova svijeta, I. Čurik je razvila cross over projekt sa snažnim odrazom muzičkog teatra u kojoj je kontrolirana improvizacija osnovno estetsko i formalno obilježje predstave, koja nastoji funkcionirati kao ‘magična kutija’, kao povratak iluzionističkim kazališnim korjenima.

Predstava se događa iz kolaža privatnih fragmenata sačinjenih od uspomena, napuštenih tijela, bivših života, odbačenih koncepata i potrganih iluzija. Iluzija koje su izgubile moći kojima su nas štitile.  Pa moramo naći neke nove, putujući refleksijom sadašnjeg trenutka, trenutka izvedbe. Nešto je ceremonijalno u tome. Na neki je način veoma slično ceremoniji zaštite od zlih uroka, ili pak zlih vilenjaka, tvrde naime da ako dobre vile i postoje, onda sigurno nisu u šumi. Prije ulaska u šumu se uvijek treba zaštititi. Čudne stvari su se događale.

Predstava '_replacements for Years of refusal' dio je međunarodnog projekta APAP – Performing Europe (kojeg podupire Europska komisija u sklopu Programa Kultura 2007.-2013.).Ova komunikacija odražava jedino poglede autora te Komisija nije odgovorna za upotrebu informacija koje se ovdje nalaze.


Koncept, dramaturgija i režija: Irena Čurik
Izvođači: Irene Cortina Gonzales, Alicia Grant, Nikos Konstantakis, Ana Monteiro
Autori glazbe i izvođači: Paul Dill i Olaf Hollmann
Video: Drago Car
Kostimi: Ana Paulić

Studentski centar / Kultura promjene