Preskočite na glavni sadržaj

Premijera dječje predstave 'S ruksakom po Europi'

Premijera dječje predstave 'S ruksakom po Europi'
Premijerna izvedba predstave 'S ruksakom po Europi' Teatra na Trešnjevci i Kazališta Moruzgva održat će se u srijedu, 22. veljače, s početkom u 19,30 sati, u zagrebačkom Centru za kulturu Trešnjevka.
vrijeme: 22.02.2012. 19,30 h
mjesto: Venice, Italy
url: http://www.labiennale.org/

Idemo u EU…djeca se kao i odrasli pitaju: 'Kamo idemo?' Vođena tim pitanjem Kuna Zlatica, iz naše domovine kreće u avanturu upoznavanja. Putujući kroz svih 27 zemalja Unije sreće niz živopisnih likova, uvijek vezanih uz kulturu i tradiciju zemlje u kojoj se nalazi… sreće životinje, simbole nekih od zemalja (mađarski pas puli ili jedan od španjolskih amblema crni bik), susreće se i s dječjim klasicima, kao što su Rubikova kocka ili društvena igra 'Čovječe, ne ljuti se', upoznaje Pinokija, otkriva u kojoj zemlji živi Mala sirena, gdje se skriva grof Drakula te odakle na put kreće Djed Božićnjak…

Tekst Dora Delbianco, prema priči Tatjane Prenđe Trupec; režija Svetlana Patafta; kostimi Ana Horvat; scenografija Tonka Maleković i Svetlana Patafta; glazba Ivanka Mazurkijević; oblikovatelj svjetla Zdenko Trandler. Glume Svetlana Patafta, Amanda Prenkaj i Nikola Mijatović.

Prva repriza je 26. veljače kao nedjeljna matineja za građanstvo u 11,30 sati.

Izvor: CeKaTe