Preskočite na glavni sadržaj

Stručno usavršavanje u krajobraznoj arhitekturi - poziv

Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata objavljuje javni poziv za predlaganje tema i predavača/ica za stalno stručno usavršavanje u krajobraznoj arhitekturi. Prijave su otvorene do 9. siječnja 2012.
prijava: 09.01.2012
mjesto: London
url: http://www.sothebys.com/
Praćenjem obavijesti Hrvatske komore arhitekata i drugih organizacija koja organiziraju stalno stručno usavršavanje Upravni odbor HDKA utvrdio je kako ne postoji zadovoljavajući broj predavača/ica i tema iz područja krajobrazne arhitekture. Stoga, HDKA želi pokrenuti akciju organizacije stalnog stručnog usavršavanja u krajobraznoj arhitekturi.

Cilj akcije organizacije SSU u krajobraznoj arhitekturi je formiranje kvalitetne liste tema i predavača/ica za stručno usavršavanje krajobraznih arhitekata/ica, ali i svih obveznika/ica SSU. Organizacijom SSU u krajobraznoj arhitekturi, kroz predavanja širokog spektra tema, koji se temelji na dugogodišnjem iskustvu krajobraznih arhitekata/ica, ali i drugi stručnjaka/stručnjakinja, krajobrazni arhitekti/ice i svi drugi zainteresirani, konačno bi u dovoljnoj mjeri mogli biti educirani iz područja struke krajobrazne arhitekture.

Također, organizacijom ovakvog tipa edukacije ostvarila bi se jača implementacija naše struke u sve sfere društva te transparentnije mogućnosti naše struke prema ostalim strukama.

Ovim putem se pozivaju  članovi HDKA i sve zainteresirane drugih profesija, da se uključe u rješavanje ove problematike na sljedeći način:
1. Predlaganjem i/ili prijavom tema za program stalnog stručnog usavršavanja
2. Predlaganjem i/ili prijavom predavača/ica za program stalnog stručnog usavršavanja
3. Davanjem mišljena o načinu organizacije, financiranja i provedbe SSU
4. Davanjem drugih prijedloga i mišljenja za koje misle da su važni u organizaciji i provedbi SSU

Cilj je da se svi stručnjaci/stručnjakinje s dugogodišnjim radnim i znanstvenim iskustvom uključe u ovu akciju.

Mole se svi zainteresirani da do 9. siječnja, 2012. svoje prijedloge i mišljenje dostave na službeni mail HDKA, hdka@hdka.hr.


Stručno usavršavanje podrazumijeva upotpunjavanje i usavršavanje znanja za obavljanje poslova prostornog uređenja i graditeljstva, a obuhvaća različite oblike usavršavanja stjecanjem i unaprjeđivanjem stručnog znanja.

Obveznik/ica stručnog usavršavanja (u ovom slučaju ovlašteni krajobrazni arhitekti/ice i vježbenici/ice-kandidati/kandidatkinje za upis u HKA) je osoba koja je u skladu sa Zakonom o prostornom uređenju i gradnji dužna upotpunjavati i usavršavati znanje za obavljanje poslova graditeljstva nakon položenog stručnog ispita u skladu sa Pravilnikom o stručnom ispitu te upotpunjavanju i usavršavanju znanja osoba koje obavljaju poslove prostornog uređenja i graditeljstva.

Stručno usavršavanje obveznika prati se u petogodišnjim razdobljima u kojem je obveznik/ica stručnog usavršavanja dužan/a ostvariti najmanje 100 bodova, koji se ne mogu prenositi i evidentirati u drugom petogodišnjem razdoblju stručnog usavršavanja. O stručnom usavršavanju vodi se evidencija sukladno odredbama Pravilnika HKA.