izložba

Vlado i Rajka Poljak Franjević izlažu u Francuskoj


mjesto: Francuska

Vlado i Rajka Poljak Franjević iz Liechtensteina izlažu svoje radove u mjestu Eze-u, u Francuskoj, na izložbi koja je otvorena do 31. srpnja.

 Rajka Poljak, rođena 1964. u Mihovljanu, Hrvatska, završila školu kao INDOK informator u Centru za kulturu i umjetnost u Zagrebu gdje je do 2009. živjela i radila a od tada živi u Kneževini Liechtenstein. Sa suprugom, poznatim i iskusnim internacionalcem, likovnim umjetnikom, članom profesionalnih umjetnika Liechtensteina i predsjednikom Udruge za kulturu Kulturgilde Liechtenstein, te nagrađivanim autorom Vladom Franjevićem.

Vlado Franjević - Povjesničar umjetnosti, Liechtensteinac Thomas E. Wanger: „ Rođen 1963. u Hrvatskoj, točnije Martincu kraj Čazme a od 1993. u Liehtensteinu djelujući umjetnik Vlado Franjević ubraja se u najmarkantnije likovne stvaratelje u zemlji (Kneževina Liehtenstein).” Švicarac Al’Leu, publicist, likovni i literarni kritičar i akademski kipar pisao je pak: “ Vlado Franjević je umjetnička ličnost vrijedna pažnje koja ne samo da raspolaže sa velikim umjetničkim potencijalom, nego je i posebno sposoban kao kulturni posrednik.“

(Izvor: Vlado Franjević / hrsvijet.net)(D.H., 22.07.2010)