festival

6. Culture Shock Festival u Križevcima


vrijeme: 27.02.2010. - 03.04.2010.
mjesto: Križevci, Klub kulture, Mažuranićev trg 1
organizator: Udruge K.V.A.R.K. i P.O.I.N.T.

Šesto izdanje međunarodnog kulturno-obrazovnog festivala – Culture Shock Festival – održavat će se u Klubu kulture i drugim lokacijama u Križevcima. Festival, koji počinje u subotu, 27. veljače i završava u četvrtak, 3. travnja, križevačkoj publici i gostima grada ponudit će 33 kulturno-umjetnička, popularno-znanstvena i društveno-zabavna događaja, a sve potpuno besplatno, osim tri događaja najzahtjevnije produkcije.

Prije samog početka uzbudljivog mjeseca kulturnog šokiranja, direkcija Culture Shock Festivala saziva tiskovnu konferenciju u subotu, 27. veljače, u Klubu kulture u Križevcima, Mažuranićev trg 1, s početkom u 19 sati. Tom prilikom će detaljniji program cjelomjesečnog šok-festa jedinstvenog na ovim prostorima predstaviti nova umjetnička direktorica Sonja Mrnjavčić iz udruge P.O.I.N.T. i glasnogovornik festivala Admir Sinani iz udruge K.V.A.R.K.

Nakon pressice, cjelonoćni provod u čast svih festivalskih volontera otvara širom vrata Kluba kulture svima zainteresirnim i željnim zabave, uz neponovljivi trio selektora za jednim DJ-pultom koji najavljuju dolazak velike 6-ice! Nije riječ ni o kakvim vražbinama, već o promo-tulumu povodom Culture Shock Festivala koji dolazi i donosi darove kroz čitav ožujak, na kojem će muziku održavati plesnom, a vibraciju pozitivnom dvojac Warp Pop i oldskuler Rista.

Organizatori festivala, križevačke udruge K.V.A.R.K. i P.O.I.N.T. predstavljaju šestogodišnjaka koji, iako je tek krenuo u školu, zna ne samo pisati i čitati već u njegovim literarnim i drugim umnim dostignućima iz godine u godinu uživaju stotine i stotine prezadovoljnih posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva. Prijatelji ovogodišnjeg festivala su Građanska inicijativa 'Ne križaj Križevce' i Glazbena škola Alberta Štrige Križevci, koji su se programski i resursima nesebično priključili promociji i realizaciji festivalskih aktivnosti.

Već naredni produljeni vikend očekuju nas raznovrsna festivalska događanja. U četvrtak, 4. ožujka, program otvara uzbudljiva tribina karizmatičnog pustolova Davora Rostuhara, pod nazivom 'Džungla', dok petak, 5. ožujka, donosi performans 'Pseudonim' hvaljene suvremene umjetnice Ksenije Kordić i projekciju kratkog dokumentarnog filma 'Industrijski raj' scenarista i redatelja Marijana Crtalića. Subota, 6. ožujka, je rezervirana za pravu koncertnu poslasticu - Stjepan Jimmy Stanić i Scharf Club Swing Quintet održat će u Klubu kulture prvoklasno glazbeno druženje.

Za najmarljivije, istoga dana prijepodne kreću subotnje radionice 'Sajam studija' za pripremu križevačkih maturanata na studentski život nakon državnih matura te 'Video-obrada' za dobivanje znanja o pripremi vlastitih video-uradaka za objavu na npr. YouTubeu. Detaljan program festivala bit će objavljen i na webu www.c-shock.org odmah nakon tiskovne konferencije u subotu, ali spomenimo još samo neka festivalska imena koja dolaze u ožujku u Križevce: Nik Titanik, Pips, Chips & Videoclips, Krešimir Mišak, Marko Mihalinec i Velimir Grgić, Zvonko i Gradski ured za kulturu, Sanja Mikleušević Pavić i Nataša Škaričić, Toni Matošin, Branimir Pofuk, Kingston Soundsystem, Miroslav Ambruš-Kiš i još mnogi drugi!

Izvor: Direkcija Culture Shock Festivala

 

(R.P.B., 26.02.2010)