Preskočite na glavni sadržaj

Mediji i digitalna revolucija

European Meeting of Cultural Journals održava se od 13. do 16. svibnja u Linzu i okupit će preko stotinu urednika i intektualaca koji sudjeluju u radu vodećih europskih publikacija specijaliziranih za kulturu. 
 
vrijeme: 13.05.2011.
mjesto: Linz, Austrija
url: http://www.eurozine.com
Konferencija naslovljena 'Changing media, media in change' bavit će se krizom medija u jeku digitalne revolucije. 'Mediji diljem svijeta u stanju su s kakvim se nismo susreli još od izuma tiskarskog stroja. Dok je kriza u tiskanom novinarstvu najupečatljivija manifestacija promjena, mediji u cjelini su suočeni sa sasvim novim, dubinskim izazovima. Politički, socijalni, ekonomski i tehnološki razvoj transformira ne samo temelje izdavaštva već utječe i na zakonodavne promjene u segmentu autorskih prava i na slobodu govora, kao i na bazično funkcioniranje javne sfere. Sva polja izdavaštva i kulture su uzdrmana, od industrije knjiga preko akademske produkcije znanja pa sve do publikacija specijaliziranih za kulturu te radija i televizije', stoji u tematskim odrednicama konferencije. 
 
Uz sudjelovanje predstavnika medija iz svih dijelova Europe, konferencija bi trebala poslužiti kao platforma za raspravu te pokušati dati smjernice kako se nositi s mogućnostima i zamkama novih tehnologija i novih formi djelovanja. 

Eurozine je internetski magazin i mreža europskih publikacija specijaliziranih za kulturu koja partnerski povezuje više od 75 medija te surađuje s barem još toliko pridruženih magazina i institucija iz gotovo svih zemalja Europe. (Kulturpunkt/Eurozine)