Preskočite na glavni sadržaj

Toshinori Kondo u Rijeci!

Toshinori Kondo u Rijeci!
U subotu, 24. srpnja na Trsatskoj gradini će se dogoditi jedan od najznačajnih jazz koncerata ovog ljeta ako ne i godine. Najpoznatiji svjetski jazz fusion trubač Toshinori Kondo je u organizaciji muzeja informatike Peek & Poke uspješno "priveden" u naše krajeve.
vrijeme: 24.07.2010. 21:30
mjesto: Rijeka
url: http://www.peekpoke.hr/
Njegovo gostovanje se može usporediti sa  dolaskom John Zorn Acoustic Masade u Pulu 2005. godine i svirkom u Malom rimskom kazalištu. Podsjetimo i da su Kondo i Zorn surađivali a surađuju i danas budući da su slični i po svjetonazoru i po otvorenom pristupu glazbi.


Ulaznica za koncert Toshinori Konda je 99 kuna a može se kupiti u Dallasu i Peek&Pokeu.
Koncert počinje u 21:30.
Toshinori Kondo, rođen 15. prosinca 1948 u Ehime županiji u jugoističnom djelu Japana, avangardan jazz i fusion jazz trubač.



 
Živi u Tokiju, New Yorku i Amsterdamu. Na faksu je bio član grupe "Funky Beaters".

Njegovi rani uzori su Charlie Parker, Dizzy Gillespie i Miles Davis.

Sredinom 1970-ih seli u New Yorku gdje je radi s pripadnicima ‘Downtown' scene, uključujući Bill Laswell i John Zorn.

Svoj prvi samostalni album objavljuje 1979 godine. Poslije europske turneje sa Eugene Chadbourneom vraća se u Japan gdje ostaje neko vrijeme.

Početkom 80tih seli u Nizozemsku gdje živi i danas. Na poziv Dalaj Lame nastupa na međunarodnom festivalu Mira u Hirošimi 2002.

Za japanske kriminalističke filmove radi glazbu a u nekima od njih i glumi.

Trenutno je poznat po simbiozi free jazza i elektronske glazbe. Radio je sa DJ Krushom, Tristanom Honsingerom i Tomom Cora.

(Izvor: Korzo.net via Peek & Poke Facebook)