Preskočite na glavni sadržaj

Naši dizajneri nastavljaju dobru tradiciju!

12. međunarodni festival kreativnih komunikacija "Magdalena" održavao se od 13. do 16. svibnja u Mariboru. I ove je godine najviše festivalskih nagrada otišlo hrvatskim studentima zagrebačkog Studija dizajna, kao i studentima Odsjeka za Dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu.
mjesto: Hamburg, Germany
url: http://www.altonale.de/
Na listi nagrađenih našli su se i "dizajneri okupatori" Kulture promjene:

Prvu su nagradu u kategoriji "Small Promos" osvojili Hrvoje Živčić i Dario Dević za originalni dizajn promotivnih letaka Teatra &TD, dok je zasebno Hrvoju Živčiću pripala još jedna nagrada, Golden Bra u kategoriji Creative Media Content for the Web, za rad Reci to!.

Glavnu nagradu Magdalena stučni je žiri dodijelio Katarini Zlatec, studentici Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu za vrlo upečatljiv i inspirativan rad DKSB Catalog (Danas Kupi, Sutra Baci), koji je dobio i prvu nagradu u kategoriji "Best Spoof Communication".

Osim glavne nagrade "Magdalena", Katarina Zlatec osvojila je i zlatni grudnjak u kategoriji "CD cover design".

Nagradu u kategoriji "Best design" osvojila je Petra Milički za rad Fashionist Magazine, nastao u sličnom žanr u oblikovanja prodajnih časopisa/kataloga; s tim da se u ovom slučaju pretpostavlja snažnija interakcija čitatelja s katalogom, budući da Fashionist Magazine pruža mogućnost izrezivanja novih modnih dodataka sa stranica časopisa na licu mjesta!

Kristina Ivančić i Dragana Ileš, također studentica zagrebačkog Studija dizajna, osvojile su nagradu u kategoriji "Creative briefs" za izradu novog vizualnog identiteta Umetnostne Galerije Maribor - Choose Your Way.