Preskočite na glavni sadržaj

Astralis – institucija u Miamiju

Nakon uspješne premijere na 19. Danima hrvatskoga filma, “Astralis – institucija”, prvi dugometražni film mladog zagrebačkog redatelja Igora Neljaka, imat će svoju američku premijeru na prestižnom Doc Miami International Independent Film Festivalu. Film će biti prikazan u subotu, 29. svibnja.
vrijeme: 29.05.2010.
mjesto: Berlin (Germany); Lausanne (Switzerland)
url: http://www.astralis.com
Miami, grad koji se može pohvaliti sa jednim od najvećih svjetskih glazbenih festivala (Miami music winter conference), u svibnju ugošćuje i jedan od najprestižnijih međunarodnih festivala dokumentarnih filmova!

Doc Miami je festival koji promovira najbolje dokumentarne filmove svjetske produkcije. Svojoj publici nudi nove izražajne filmske forme bilo tematski, bilo sadržajno doprinoseći time razvoju američke filmske umjetnosti  općenito. U tom kontekstu prepoznat je i hrvatski, zabavno-glazbeni dokumentarac „Astralis – institucija.“

Film se osvrće na društveni i kulturološki utjecaj Astralisa i pojavljivanje Astralisa u globalnim glazbenim okvirima. Zaviruje u intimne dijelove života protagonista, u njihove emocije i stavove koji su indirektno utjecali na razvoj Astralisa, zagrebačke klupske scene i njene publike. Redatelj ne „štedi“ glavne likove, a oni su na posebno duhovit način samokritički i bez cenzure pričaju o stvarima na i iza kulisa (da ne kažemo „backstage“)

Raspored projekcija na Doc Miami: http://docmiami10.sched.org/