Preskočite na glavni sadržaj

Dar iz Krka / 12. natječaj za prijavu rješenja suvenira TZ Grada Krka (Rok: 20.3.2023.)

Turistička zajednica Grada Krka objavila je 12. natječaj za prijavu rješenja suvenira koji će, ako zadovolje propozicije natječaja, a potom i kriterije Stručnog povjerenstva, biti označeni markicom 'Dar iz Krka'. Geslo ovogodišnjeg natječaja je - Sva lica mora.
vrijeme: 18.01.2023. - 20.03.2023.

Natječaj je javan, a pravo sudjelovanja na njemu imaju sve pravne i fizičke osobe registrirane, odnosno s prebivalištem, na području Republike Hrvatske.
 
Suvenir bi trebao predstavljati odraz kontinuiteta umjetničkog, kulturnog, kulturno-povijesnog ili kulturalnog nasljeđa grada i otoka Krka, odnosno prezentirati njegovu materijalnu, nematerijalnu ili prirodnu baštinu.

Ovogodišnji natječaj prednost će dati suvenirima koji na različite načine interpretiraju kulturne, kulturološke i turističke vrijednosti otoka, a posebice grada Krka, uzimajući u obzir njihovo povijesno nasljeđe, bogatstvo arhitektonske, kiparske, slikarske i arheološke baštine te posebnost i vrijednost njihovih prirodnih ambijenata i resursa. Vodeći se potonje istaknutim kategorijama, tj. percepcijom grada i otoka Krka kao turističke destinacije čiji najznačajniji turistički adut predstavlja more, naglasak se, pod geslom Sva lica mora, stavlja na prihvaćanje kreativnih izazova inspiriranih temama i simbolikom vezanom uz more. 
 
Natječaj je otvoren od 18. siječnja, zaključno do 20. ožujka 2023. godine, a objavljen je na mrežnim stranicama Turističke zajednice Grada Krka i Grada Krka:
 
https://www.tz-krk.hr/hr/dvanaesti-natjecaj-za-prijavu-rjesenja-suvenira-turistickoj-zajednici-grada-krka-sva-lica-mora-2023
https://www.grad-krk.hr/12-natjecaj-za-prijavu-rjesenja-suvenira-turistickoj-zajednici-grada-krka-sva-lica-mora
 
Više o projektu Dar iz Krka