Preskočite na glavni sadržaj

Dani izraelskog filma od 9. do 13. svibnja u Splitu

Dani izraelskog filma održat će se od 9. do 13. svibnja u splitskom kinu Karaman u organizaciji izraelskoga Veleposlanstva i Splitsko-dalmatinske županije, najavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare.
vrijeme: 09.05.2018.
mjesto: Split
url: http://kinomreza.hr/kino-karaman-split/
Dani izraelskog filma počet će projekcijom komedije "Kretanje pod ručnom", a završiti "Pustinjskim jabukama". Sve su projekcije besplatne i održavat će se po jedna dnevno, osim zadnjega dana kada su na programu dvije projekcije.

 

Župan Blaženko Boban istaknuo je kako mu je želja da hrvatska kinematografija u idućoj godini gostuje u Izraelu, te dodao da "Dani izraelskog filma" započinju u vrijeme kada Split slavi svog zaštitnika, pa neka to bude poklon građanima od Izraela i Splitsko-dalmatinske županije.

 

Zamjenica veleposlanice Izraela Irit Shneor kazala je kako su pripremili za svakoga po nešto, pa će tako publika moći uživati u komedijama, filmovima za djecu i tinejdžere koji prikazuju različitost izraelskog društva i kulture. Istaknula je kako im je to odlična prilika za nastavak suradnje a Splitsko-dalmatinskom županijom.

 

"Sasvim sam sigurna kako će publika uživati. Moja preporuka je komedija 'Kretanje pod ručnom'. U njoj se vide odnosi u različitim slojevima društva u Izraelu. Odličan je i film 'Skele' koji govori o dječaku koji pokušava pokazati kako može uspjeti u životu i to bez potpore svoje obitelji. Upravo je taj film nagrađen kao najbolji naš film prošle godine", poručila je Sneor pozvavši publiku da dođu u kino Karaman.

 

Prošle je godine Dane izraelskoga filma pratilo 800 posjetitelja, odnosno stotinjak po projekciji. (Hina)