Preskočite na glavni sadržaj

Božićna saksofonska bajka u srcu Zagreba

Saksofonist Igor Geržina održat će seriju od pet koncerata na zagrebačkom Adventu, najavljuju iz Status produkcije. Na adventskoj seriji koncerata pod nazivom „Saxmas Fairytale” pridružit će mu se i posebne vokalne gošće...  
vrijeme: 07.12.2017.
mjesto: Zagreb, Europski trg

Serijom koncerata u sklopu Adventa na Europskom trgu, Igor Geržina predstavit će svoju glazbu koja je obišla četiri kontinenta i ušla na sve važnije američke top liste te će nas razveseliti obradama hrvatskih i stranih božićnih pjesama. Sa svojim bendom sastavljenim od vrsnih studijskih glazbenika nastupat će svaki četvrtak u 20 sati, počevši od 7. prosinca, a na svakom od koncerata pridružit će mu se i po jedna poznata vokalna gošća. To su redom vrhunske glazbene dive svih generacija: Zdenka Kovačiček, Ivana Kindl, Mia Dimšić, Vanda Winter i Nina Kraljić.
Glazbenik iznimno zapažene solističke karijere kao instrumentalist i autor, poznat je i po svojim atraktivnim nastupima i koncertima na kojima voli ugostiti poznate vokaliste.

Na adventskoj seriji koncerata pod nazivom „Saxmas Fairytale”, Igoru Geržini pridružit će se posebne vokalne gošće koje će, osim svoje glazbe, izvesti i prigodne božićne kompozicije.

IVANA KINDL 07.12. – Ova vrhunska vokalistica izvest će svoj aktualni singl 'Sve istine i laži' koji se ne skida s top lista te pjesmu 'Olako', nedavni duet kojeg je ljetos snimila s Geržinom, a boravio je također na nacionalnoj HR Top 40 listi.
VANDA WINTER 14.12. - Solistica Komedijinog mjuzikla 'Mamma Mia' već je nekoliko puta oduševila publiku na nastupima s Geržininim ansamblom u izvođenju obrada svjetskih hitova poput 'Feeling Good' i dr.
MIA DIMŠIĆ 21.12. – Jedna od najvećih zvijezda mlađe generacije čije se pjesme ne skidaju s vrhova top lista, osim svojih poznatih hitova, otpjevat će i poneku pjesmu sa svog novog božićnog albuma.
ZDENKA KOVAČIĆEK 28.12. - Apsolutna jazz i rock diva i 'Žena za sva vremena' velikim koncertom nedavno je proslavila 60 godina svoje uspješne karijere. Njezin stari hit iz 70-ih 'Elektra' zatvorio je Chanelovu reviju u Parizu. Zdenka Kovačiček pridružit će se Igoru i ansamblu te svim posjetiteljima #EUAdventa priuštiti glazbenu  večer za pamćenje.
NINA KRALJIĆ 04.01. - Pobjednica 'The Voice-a' i hrvatska predstavnica na Eurosongu, nominirana je za uglednu MTV EMA nagradu Best Adria Act. Po prvi put surađuje s Geržinom i bit će zanimljivo čuti njene i poznate božićne pjesme u kombinaciji s Geržinom i njegovim izvrsnim ansamblom.

Igor Geržina i njegove posebne gošće nastupit će na „Jedinom trgu s 1000 srca“ na najvećem plesnom podiju na otvorenom, lokaciji koja u samom centru grada najtoplijim blagdanskim ugođajem privlači sve one koji vole urbanu atmosferu, raznolikost, upoznavati druge kulture, gastronomiju i blagdanske običaje.

Koncerti su idealni za nadolazeće blagdansko doba ispunjeno pozitivnim emocijama, veseljem i dobrim željama. Odlično se uklapaju u sve bolji i bogatiji Advent u Zagrebu, a kvaliteta ansambla i odabir vokalnih gošći definitivno podižu ljestvicu kvalitete zagrebačkog adventskog glazbenog programa.