Preskočite na glavni sadržaj

Biennale arhitekture Društva arhitekata Rijeka – poziv na prijavu radova (Rok: 9.12.2022.)

Društvo arhitekata Rijeka poziva na sudjelovanje u bijenalnoj izložbi Društva za 2022. godinu!
vrijeme: 01.12.2022. - 09.12.2022.
url: https://d-a-r.hr/biennale-arhitekture-drustva-arhitekata-rijeka-2020-2022/

​Na dostavu materijala pozivaju se svi autori projekata nastalih u razdoblju od 2020. do 2022. godine, odnosno od posljednjeg raspisanog poziva za izložbu do do danas. 
Osobe koje žele sudjelovati i izložiti radove trebaju biti članovi DAR-a s podmirenom članarinom za 2022. godinu. Moguće je učlaniti se slanjem prijavnice i uplatom odgovarajućeg iznosa članstva (zaposleni, nezaposleni, student, umirovljeni, pridruženi).

Osim klasičnog predstavljanja ostvarenja članova, ovogodišnjom izložbom prikazat će se šira slika djelovanja riječke arhitektonske zajednice. Djelovanje koje utječe na prostor i razvoj arhitektonskog razmišljanja manifestira se ne samo kroz gradnju i projektiranje već i kroz druge važne kategorije djelovanja kao što su izrada urbanističkih planova, edukativne aktivnosti, organizacija izložbi i rasprava o pr­ostoru i njegovom razvoju…
DAR Biennale 2022 okupit će tako na jednom mjestu riječku arhitektonsku produkciju – fizičku i digitalnu, materijalnu i nematerijalnu, kreativnu i edukativnu, ostvarenu i neostvarenu – i prezentirati produkciju s arhitektonskim predznakom nastalu na riječkom području.
Prijavljeni radovi biti će prezentirani na izložbi u Društvu arhitekata Rijeka, na web stranici i društvenim mrežama, a bit će i publicirani kroz tiskanu publikaciju radova koju će dobiti svaki od izlagača. Otvorenje izložbe planirano je za utorak 20.12.2022. uz izbornu skupštinu i tradicionalno predblagdansko druženje.

Informacije o pozivu i prijavi