Preskočite na glavni sadržaj

Art Zagreb 2021.

Art Zagreb 2021.
Ovogodišnje, četvrto izdanje manifestacije Art Zagreb održat će se od 15. do 18. rujna, u Hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla. Festival je zamišljen kao mjesto trgovine i susreta umjetnika, kolekcionara, galerista, povjesničara umjetnosti, kustosa i ljubitelja umjetnosti u najširem smislu.
vrijeme: 15.09.2021. - 18.09.2021.
url: http://www.artzagreb.com/
Kao i prošlih godina, prizemlje Hale V ugostit će prodajne štandove dok će kat biti rezerviran za održavanje niza izložbi, među kojima se nastavlja uspješna suradnja s ALU Zagreb koja ponovno organizira studentske izložbe, proširujući suradnju na sve hrvatske likovne akademije: Zagreb, Osijek, Rijeka i Split, te akademije iz inozemstva.
 
Ove godine po prvi je puta ostvarena suradnja s Društvom povjesničara umjetnosti Hrvatske koje u sklopu Art Zagreb 2021. priprema izložbe suvremene hrvatske umjetnosti i stručne okrugle stolove o novim zbivanjima na svjetskoj i hrvatskoj umjetničkoj sceni. Na poziv u travnju odazvao se velik broj povjesničara umjetnosti, a mentorski tim u sastavu: Ariana Kralj, Martina Petrinović, Patricia Počanić, Daniel Tomičić i Jadranka Vinterhalter odabrao je četiri koncepta mladih povjesničarki umjetnosti iz Zagreba i Rijeke koje će predstaviti svoje projekte. Povjesničarke umjetnosti koje sudjeluju u programu: Hana Katanić s panelom o kripto umjetnosti, Katarina Podobnik s izložbom Početak: (de)konstrukcija, Katerina Jovanović i Ana Žarković organiziraju izložbu Homo Faber, te Ana Bedenko, Jozefina Ćurković i Tea Kantoci s izložbom Survival Kit.
Jedna od ovogodišnjih izložbi bit će i 18+, Marka Šošića, docenta na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku koji će izložiti 15-ak slika na svojoj prvoj samostalnoj izložbi u Zagrebu. Na izložbi će se predstaviti ulja na platnu koja je autor slikao od početka izolacije, prije godinu i pol dana. 
Umjetnička organizacija Yelo na Art Zagrebu lansirat će projekt Art Bubble / Art & Money. Zamišljene kao pop–up izložbe na frekventnim mjestima koja privlače publiku i kupce, same koncepte izložbi ponudit će kustosi, dok će vizualni umjetnici i autori odabrati koncepte koji će biti i realizirani do kraja godine. Ova zamjena uloga gdje koncepte nude kustosi, a biraju autori, srž je projekta Art Bubble.
Satnica

Festivalske aktualnosti pratite na FB stranici Art Zagreb.

DPUH na Art Zagreb festivalu