Preskočite na glavni sadržaj

2024. - obljetnička godina Marka Marulića

2024. - obljetnička godina Marka Marulića
Informacije o brojnim događanjima posvećenima Marku Maruliću u 2024. godini, među kojima će biti i veliki znanstveni skup te opera "Judita" u HNK Zagreb, mogu se pratiti na https://marul.jezik.hr
5. siječnja 2024. obilježit će se 500. godina od smrti Marka Marulića, Oca Hrvatske Književnosti.

Marulićeva obljetnička godina najavljena je na događanju Susret s povodom: Marko Marulić - 500 godina kasnije održanom u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 7. prosinca u 14 sati. Ravnatelj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje Željko Jozić tim je povodom najavio kako će u sljedećoj godini itekako voditi brigu o Marulićevoj ostavštini, a već 5. siječnja, na dan njegove smrti, na mrežnoj stranici objavit će se niz sadržaja vezanih uz njegovo stvaralaštvo.

U tijeku su i prijave sudjelovanja na znanstvenom skupu Povijest hrvatskoga jezika i digitalno doba - o 500. obljetnici smrti Marka Marulića koji će se održati 21. i 22. studenoga 2024. u NSK. Više informacija pročitajte na mrežnoj stranici. 
Programsko-organizacijski odbor: Vuk-Tadija Barbarić, Željka Brlobaš, Irena Galić Bešker, Marijana Horvat (predsjednica), Željko Jozić, Sofija Klarin Zadravec, Kristian Lewis, Ante Livajić, Sanja Perić Gavrančić, Kristina Štrkalj Despot.