Preskočite na glavni sadržaj

2. Prvenstvo Hrvatske u gradnji suhozida

U subotu, 6. listopada, u organizaciji udruga Argonauta i 4 grada Dragodid, a u suradnji s Općinom Murter-Kornati i Muzejom grada Šibenika, organizira se 2. Prvenstvo Hrvatske u gradnji suhozida. Prvenstvo će biti održano na području prve arheološke plaže  u Hrvatskoj, Colentum  u Murteru. Prijave za natjecanje otvorene su do 15.9.2018.
vrijeme: 06.10.2018.
prijava: 15.09.2018
url: https://www.argonauta.hr/
 
1. izdanje Prvenstva održalo se 2011. u Kolanu na otoku Pagu.
 
Program natjecanja će obuhvatiti registraciju, natjecanje, zajednički ručak te prigodni  program uz druženje i proglašenje pobjednika. Natjecateljske ekipe činit će do 4 člana / članice starija od 16 godina, a cilj natjecanja je u zadanom vremenu od 15 minuta od raspoloživog kamena izgraditi što dulji dvostruki suhozid unaprijed zadane visine  i širine.  Natjecanje  će se  održati  na poligonu, a naknadno će sav materijal biti iskorišten u obnovi suhozida na Colentumu.
 
Ciljevi ovog natjecanja su povećati senzibilitet javnosti za suhozidnu gradnju, uspostava stručnih i organizacijskih kriterija za buduća slična natjecanja, razmjena kontakata i znanja medu postojećim nositeljima, upis novih nositelja u popis, prenošenje znanja umijeća suhozidne gradnje na nove generacije, promocija arheološkog lokaliteta Colentum te medijska popularizacija suhozidne gradnje.
 
Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje na 2. Prvenstvu Hrvatske u gradnji suhozida. Kotizacija po ekipi iznosi 200 kn i plaća se prilikom registracije na licu mjesta.
 
Najveći broj ekipa koje mogu sudjelovati na natjecanju je 10, a kvalificiraju se prema redoslijedu prijava. Prijave se šalju e-mailom na adresu: mail@argonauta.hr, a prijava mora sadržavati  imena članova, adrese, kontakt telefone i e-mail adrese sudionika.