Preskočite na glavni sadržaj

Zimsko izdanje: četiri moćne filmske priče iz regije pogledajte besplatno online

Zimsko izdanje: četiri moćne filmske priče iz regije pogledajte besplatno online
Nakon dva uspješna Proljetna izdanja, filmske manifestacije ujedinjene u Mrežu festivala Jadranske regije: Zagreb Film Festival, Sarajevo Film Festival, Festival autorskog filma Beograd, Filmski festival Herceg Novi i Ljubljanski filmski festival predstavljaju prvo Zimsko izdanje, koje će od 10. do 18. prosinca na online platformi ondemand.kinomeetingpoint.ba prikazati četiri filma iz regije.
To su Ja sam Frenk Metoda Peveca, Asimetrija Maše Nešković, Otac Srdana Golubovića i Bog postoji, njeno ime je Petrunija Teone Strugar Mitevske. Filmovi će biti dostupni publici na teritorijima zemalja članica Mreže, i to u potpunosti besplatno.
 
“Zimsko izdanje osmislili smo sa željom da uz pomoć platforme koja objedinjuje publike pet velikih regionalnih festivala doprinesemo dosegu nekolicine važnih filmova, i to u zimskom periodu kad više vremena provodimo ispred ekrana u toplini doma. Riječ je o filmovima čiji se distribucijski ciklus donekle ili u potpunosti poklopio s pandemijom te stoga nisu dobili priliku steći regionalnu publiku u mjeri u kojoj to zaslužuju. U programu su dva ostvarenja koja publika izvan matičnih zemalja možda nije imala priliku vidjeti te dva koja su uspješne međunarodne turneje zaključila vrijednim nagradama i priznanjima”, izjavili su organizatori. Opširnije…

Kino Meeting Point OnDemand | Home Page