Preskočite na glavni sadržaj

Zidni oslici Velikog Tabora kao tema zimskih radionica

Tradicionalne velikotaborske radionice ove su godine na rasporedu 28. i 29. siječnja u terminima od 11 do 12 i od 14 do 15 sati, oba navedena dana.
vrijeme: 28.01.2023. - 29.01.2023.
mjesto: Veliki Tabor
url: https://www.veliki-tabor.hr/

ZIDNI OSLICI VELIKOG TABORA KAO TEMA
ZIMSKIH RADIONICA, 28. I 29.01.2023.
 
Tradicionalne velikotaborske radionice ove su godine na rasporedu 28. i 29. siječnja u terminima od 11 do 12 i od 14 do 15 sati oba navedena dana.

Inspiracija za radionice namijenjene školskoj djeci i odraslima su dekorativni oslici iz prve polovice 19. stoljeća kojima je ukrašeno nekoliko prostorija na prvome katu Velikog Tabora. Zidne slike karakterizira niz crvenih, sivih i oker vertikalnih ploha unutar kojih su prostoručno naslikani biljni i vitičasti motivi.

Upravo te motive sudionici radionice će naučiti, starinskim načinom, uz pomoć „indiga“, prenijeti na akvarel papir, a potom ih oslikati bojama kakve su i na zidovima. Od dobivenih sličica svatko će moći izraditi svoj ukrasni magnet ili magnetni označivač stranica knjige.

No, prije slikanja i izrade predmeta svi koji dođu na početak radionice u 11 ili u 14 sati moći će, uz vodstvo muzejske pedagoginje i autorice radionice, Kristine Pavlović, pogledati zidne oslike in situ, na mjestu gdje se nalaze.

Radionice su besplatne, a ulaz u muzej se naplaćuje.