Preskočite na glavni sadržaj

Zeleni plan - realnost ili utopija

Nacionalna kontakt točka programa Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti pri Uredu za udruge Vlade Republike Hrvatske, Desk Kreativne Europe – Kultura pri Ministarstvu kulture i medija i Human Rights Film Festival suorganiziraju aktivnost pod nazivom 'Zeleni plan – realnost ili utopija'. 
vrijeme: 08.12.2022. -
mjesto: Zagreb / online
url: https://deskkultura.hr/

Riječ je događanju u kojem propitujemo svoju odgovornost prema klimatskim promjenama i uništavanju okoliša koji su realna prijetnja egzistenciji Europe i svijeta. Iako je riječ o osnovnom ljudskom pravu, ono je svakim danom sve ugroženije. U skladu s Europskim zelenim planom kao nacrtom za održivi rast, a vodeći računa o važnosti borbe protiv klimatskih promjena kao jedne od važnijih smjernica djelovanja Europske unije, ozelenjivanje je postavljeno kao jedan od transverzalnih prioriteta europskih potpora.
 
Pozivamo vas da se pridružite i sudjelujete u na dva načina:
  • online: nagradna igra u suradnji sa Studio Botanike u kojoj možete osvojiti vrijedne nagrade ǀ potrebno je prijaviti se putem obrasca
I / ILI
  • fizički: projekcija filma Kroćenje vrta (Gruzija, 2021) četvrtak, 8. prosinca 2022. godine u 15 sati, u Kulturno informativnom centru, Zagreb.

O FILMU KROĆENJE VRTA

Gruzijski tajkun i bivši premijer razvio je neobičan hobi – otkupljuje stabla stara nekoliko stoljeća, od kojih su neka visine nebodera, i potom naručuje njihovo iskopavanje iz mjesta duž gruzijske obale kako bi ih preselio u svoj privatni vrt. Da bi se stabla tih razmjera mogla presaditi, okolna se zemlja komada i raskapa, a ljudi koji žive u okolici prisiljeni su se prilagoditi takvoj dramatičnoj promjeni. Film prati jedan takav nadrealni slučaj i ujedno preispituje potrebe i vrijednosti koje prevladavaju u suvremenom gruzijskom društvu, osvrćući se i na temu prisilne migracije. Kako je moguće da velika prirodna bogatstva bez većih problema mogu dobiti privatnog vlasnika?
 
Ispunjavanjem nagradnog obrasca ulazite u bubanj za nagradnu igru, te dobivate priliku dobiti jednu od 2 vrijedne nagrade:
  • Terarij - Botanike
  • knjigu Duh Bauhausa autorice Klasje Habjan.
Dodatnih 10 sudionika će na svoju adresu dobiti poklon paket CERV ruksak i bilježnicu Kultura. Dobitnici nagrada bit će objavljeni na društvenim mrežama u petak 9. prosinca 2022. godine na FB stranicama CERV i DKE-Kultura.