Preskočite na glavni sadržaj

Zagreb iz zraka: Savski galeb

Zagreb iz zraka: Savski galeb
Fotograf Igor Šeler u okviru programa digitalne prilagodbe sadržaja predstavlja ciklus 'Zagreb iz zraka: Savski galeb' koji se sastoji od izložbe u virtualnoj galeriji na mrežnim stranicama autora - Igorseler.com i od predstavljanja fotografske digitalne monografije na istoj web stranici. Tematika izložbe je rijeka Sava.
Autor dokumentira motive Zagreba: spomenike kulture, trgove, arhitektonska zdanja, fenomen ispreplitanja grada i prirode, te bilježi i vremenske (ne)prilike, trenutnu atmosfersku sliku. U fokusu objektiva je sam grad, „čista arhitektura”, što više moguće očišćen od ljudi i prometa da se stekne dojam o njihovom nepostojanju. Upotrebom napredne tehnologije – bespilotne letjelice – i snimanjem kadrova iz pozicije iznad 50 metara visine koja su inače nedostupna, otvaraju se novi rakursi snimanja, nove vizure grada i kreiraju novi toposi. 

Želja je autora ciklus Zagreb iz zraka nastaviti te ga nadopuniti dodatnim snimkama pojedinih dijelova grada Zagreba iz zraka.

Izložba je otvorena 7. srpnja 2021., a sadržaj ostaje dostupan do lipnja 2022.

Program podržava Ministarstvo kulture i medija putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.