Preskočite na glavni sadržaj

Virtualna šetnja Parkom skulptura Dubrova 2021.

Virtualna šetnja Parkom skulptura Dubrova 2021.
Virtualna šetnja Parkom skulptura Dubrova omogućuje posjetiteljima da se upoznaju s bogatim umjetničkim opusom koji se baštini u Parku, a to su prvenstveno kamene skulpture, njih 69 nastalih od 1970. do danas, potom jedinstveni prostorno-umjetnički projekt Bijela cesta, a tu je i nezaobilazan amfiteatar Dolac...
Skulpture Mediteranskog kiparskog simpozija nalaze se i izvan Parka na području Labina i susjednih općina, Pazina, Zagreba, Iloka, Vukovara i Kune na Pelješcu.
Istraživanje Labina kroz skulpture Mediteranskog kiparskog simpozija odvesti će vas do skulpture 'Dimnjak', Siniše Majkusa koja je postavljena na Krvovoj placi u naselju Vinež 2021., potom 'Galebovi lete', Milene Lah koja od 1970. simbolizira jednu od gradnica Labinske republike. 'Preklop', Nevena Bilića iz 2006. smješten je na platou poslovne zgrade u Rudarskoj ulici, dok je skulptura 'Vrata u bolju budućnost', Petra Dolića od 2014. u Parku hrvatskih branitelja na usponu za Stari Grad. Uputite li se u istraživanje "grada na brdu" raširenih će vas ruku dočekati skulptura 'Raspelo', Jozefa Jankoviča iz 1995. na gradskom groblju, a istraživanjem starogradskih uličica otkrit ćete i skulpturu Josipa Diminića, 'Put do oltara u prolazu' nastale iste godine. U primorskom naselju Rabac možete odmoriti na skulpturi 'Odmor', Mate Čvrljka iz 1985. u Valamar Girandela Resortu ili na poznatim rabačkim 'Perlama', autora Vaska Lipovca iz 1996.
​Virtualna šetnja nastala je kao jedan od rezultata projekta RECOLOR, Program prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija – Hrvatska 2014.-2020.
Autor videa: Mateo Gobo, Gobo creative solutions 2021.

 

Vidi i:
Službeni video 43. MKS
Simpozij se održao od 24. srpnja do 14. kolovoza 2021. u Parku skulptura Dubrova kraj Labina, a na njemu su sudjelovali akademski kipari Eros Čakić (Pula), Siniša Majkus (Matulji) te Mirko Zrinšćak (Vela Učka).

 
Mediteranski kiparski simpozij podržava Ministarstvo kulture i medija RH.

Park skultura Dubrova - YouTube