Preskočite na glavni sadržaj

Video vodstva izložbama u Galeriji Kortil

Video vodstva izložbama u Galeriji Kortil
Riječka Galerija Kortil na YouTube kanalu HKD na Sušaku, počevši od 2021. godine, predstavlja video-uratke nastale za vrijeme trajanja izložbi u toj Galeriji.
La Grande Bellezza
 
Izložba talijanskog automobilskog dizajna nastala je kao rezultat suradnje Veleposlanstva Republike Italije u Zagrebu, Generalnog konzulata Republike Italije u Rijeci i Nacionalnog muzeja automobila iz Torina – MAUTO. Njome su se riječkoj i hrvatskoj publici predstavili sami simboli kvalitete i izvornosti koji su svojim stilom postali prepoznatljivi u cijelom svijetu. Made in Italy, kao sinonim te jedinstvene kulture i stila, i dalje osvaja svijet, a područje automobilskog dizajna jedno je od mnogih u kojima se potvrdila čuvena talijanska kreativnost. Riječkoj se publici ponudio bogat pregled dizajnerskih nacrta, fotografija, maketa u stvarnoj veličini te multimedijalnih sadržaja kao što su intervjui s najvažnijim talijanskim dizajnerima automobila i dokumentarne snimke. Kao posebna atrakcija bili su izloženi i legendarni automobili Alfa Romeo Giulietta Sprint iz 1954., Ferrari 308 GTB iz 1980. godine i Alfa Romeo 8C 2300 iz 1934. godine, svi iz muzejske zbirke MAUTO.

La Grande Bellezza također je uzbudljivo putovanje kroz pejzaže, povijest i arhitekturu Italije, majstora fotografije Giorgia Bellie.



 
 
Skulptura poslije skulpture – Riječki skulptori na Goranskoj kiparskoj radionici (1979.-2022.)
 
Izložba Skulptura poslije skulpture predstavila je radove riječkih skulptora koji su u periodu od 1979.-2022. godine sudjelovali u radu Goranske kiparske radionice.
Izlagali su Marina Banić, Tomo Gerić, Vladimir Gudac, Željko Hladnik, Zvonimir Kamenar, Ljubo De Karina, Nikola Lepinski, Siniša Majkus, Grga Marjanović, Bruno Paladin, Ivana Postić, Vjekoslav Vojo Radoičić, Vesna Rožman, Mauro Stipanov, Goran Štimac, Dražen Vitolović, Kruno Vrgoč, Mirko Zrinšćak i Darija Žmak Kunić.
 
 
 

Glowing Globe: Ethics and Aesthetics in Postdigital Art
 
Pojavom pandemije izazvane virusom mnogi procesi vezani uz razvoj i korištenje digitalne tehnologije postali su vidljivi i široko primjenjivi u praksi. U takvim okolnostima postavlja se pitanje važnosti etike u digitalnoj tehnologiji, te odnosa etike i estetike u postdigitalnoj umjetnosti. Je li to nešto što je estetski i vizualno dopadljivo napravljeno da poštuje i određene etičke norme? Stoga je međunarodna multimedijalna izložba nastojala istražiti što znači etički pristup umjetničkom djelu i kako se to odražava u odnosu na estetiku u postdigitalnoj umjetnosti.

Kustosice izložbe bile su Ingeborg Fülepp i Dijana Protić, a umjetnici koji su izlagali Nika Oblak & Primož Novak (SI), Markus Hanakam & Roswitha Schuller (A), Filip Borelli (HR), Mario MU (HR), Anastasia Marčelja (HR) i Rivka Rinn (Il).