Preskočite na glavni sadržaj

Vedrana Klepica odabrana na Europskom rezidencijalnom programu za dramatičare

Dramska autorica Vedrana Klepica odabrana je na Europskom rezidencijalnom programu za dramatičare, priopćilo je Zagrebačko kazalište mladih (ZKM).
vrijeme: 02.04.2024. -

Vedrana Klepica odabrana je dramska autorica na Europskom rezidencijalnom programu za dramatičare u koprodukciji Centro Dramatico Nacional (Madrid, Španjolska), Maxim Gorki Theater (Berlin, Njemačka), Lietuvos Nacionalinis Teatres (Vilnius, Litva), Koninklijke Viaamse Schouwburg (Bruxelles, Belgija) i Zagrebačkog kazališta mladih (Zagreb, Hrvatska).
 
Na Javni poziv stigao je velik broj prijava dramskih autorica i autora, koji su u svojim sinopsisima na vrlo zanimljiv način dotakli brojne aktualne teme suvremenosti, a među njima svakako se kvalitetom svoje prijave istaknula Vedrana Klepica.
 
Kao renomirana autorica mlađe generacije s velikim iskustvom rada na međunarodnim rezidencijama, Klepica će u svom novom dramskom tekstu naslova „Walls, Voids and Other Vulgarities“ nastaviti s uzbudljivim istraživanjem ideje i pojma doma u kasnom kapitalizmu te će se kroz dokumentarni i istraživački rad osobito baviti zadatostima i elaboracijom vlastite teme na primjerima gradova u kojima se održava Rezidencija.
 
Kao odabrana autorica iz Hrvatske, Vedrana Klepica putovat će tijekom 2024. u koprodukcijska kazališta te u jednotjednom boravku u Španjolskoj, Belgiji, Njemačkoj i Litvi (Madrid, Bruxelles, Berlin i Vilnius) razvijati internacionalni dijalog s ostalim autorima i kazališnim profesionalcima u svrhu prikupljanja povratnih informacija o vlastitom tekstu i autorskom procesu.

www.zekaem.hr