Preskočite na glavni sadržaj

U Vinkovcima obilježena 40. obljetnica Slavonsko-baranjsko-srijemskog ogranka DHK

U Gradskom muzeju u Vinkovcima, u ponedjeljak, 22. studenoga, održan je program kojim je Slavonsko-baranjsko-srijemski ogranak Društva hrvatskih književnika obilježio svoju 40. obljetnicu osnutka i 35. obljetnicu (pre)imenovanja ogrankom.
vrijeme: 22.11.2021. -
mjesto: Vinkovci
url: http://dhk.hr/

Program je održan u suradnji s Gradskom knjižnicom, Vinkovci, čiji su djelatnici priredili i prigodnu izložbu izdanja Ogranka. Pozdravne riječi sudionicima uputila ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci Vedrana Lugić,  a u ime pokroviteljice ovog događaja  ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek pozdravne riječi uputio je Petar Elez, ravnatelj Državnog arhiva u Vukovaru, ministričin izaslanik. Skupu je nazočio u ime Vukovarsko-srijemske županije, zamjenik pročelnice Odjela za kulturu i turizam Viktor Lukačević. 
 
Program je vodio predsjednik Ogranka DHK i dopredsjednik DHK Mirko Ćurić koje je nazočnima prenio pozdrave predsjednika Društva hrvatskih književnika Zlatka Krilića, predsjednika Istarskog ogranka Društva hrvatskih književnika i dopredsjednika Društva hrvatskih književnika Borisa Domagoja Biletića i predsjednika Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne Ivana Bakovića. U ime Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata te u ime svih organizacija koje surađuju s Ogrankom Društva hrvatskih književnika, nazočnima se obratio Tomislav Žigmanov, istaknuvši široku i dobru suradnju Ogranka s hrvatskim književnicima izvan granica Republike Hrvatske. Opširnije...