Preskočite na glavni sadržaj

U tijeku su prijave programa za Noć knjige

Već 13. godinu za redom Noć knjige priređuje se u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige. Na dan 23. travnja želja je organizatora da se u dnevnim ili večernjim satima organizira prigodan program inspiriran knjigom, a s temom „Kad je prizma kataklizma: knjige za izazovna vremena“, odnosno na koje se načine kao čitatelji nosimo s izazovnim vremenima.
vrijeme: 29.02.2024. - 22.03.2024.
url: https://nocknjige.hr/

U Noći knjige 2024. zanima nas na koje se načine kao čitatelji nosimo s izazovnim vremenima. U kakvoj literaturi pronalazimo utjehu i motivaciju za promjene? Kakve nam odgovore na suvremene prijetnje nude književnost i znanost? Što nam savjetuju psiholozi? Kako se branimo od pseudočinjenica i lažnih vijesti? I konačno: kako možemo, zahvaljujući onom što čitamo u knjigama, mijenjati sebe, a onda i ishode koji su pred nama?

Značajne obljetnice

U 2024. godini, Godini Marka Marulića, obilježava se 500. obljetnica njegove smrti, ali i 150. rođendan istaknute dame hrvatske književnosti Ivane Brlić-Mažuranić te 100. obljetnica smrti jednog od najutjecajnijih europskih književnika Franza Kafke. U ovoj godini broji se i 70 godina od prvog objavljivanja roman Gospodar prstenova J. R. R. Tolkiena.
Više možete provjeriti na poveznici

Prijave

Programi u Noći knjige mogu se prijaviti od 29. veljače do 22. ožujka putem prijavnice dostupne na mrežnoj stranici Noći knjige.
Programi će se moći prijaviti i nakon 22. ožujka, ali ispunjavanje prijavnice do navedenog datuma osigurava dobivanje promotivnih materijala (plakata i straničnika Noći knjige).

Želja organizatora je da događanja budu istinska proslava knjige i čitanja, pomno planirana, sadržajna i konkretna.
Programi iz kojih se ne iščitavaju ozbiljnost i trud u njihovoj pripremi (nepotpuni, nedovršeni ili prešturi programi) te oni koji nemaju veze s temom Noći knjige ili promocijom knjige i čitanja općenito neće biti objavljeni niti će se za takve programe slati promotivne materijale.

Više informacija možete pronaći na poveznici.   

Na Noć knjige i ove će se godine nadovezati maloprodajna akcija Knjiga svima i svuda u gotovo svim knjižarama diljem Hrvatske, online shopovima nakladnika i online knjižarama s prigodnim akcijskim popustima u trajanju od 23. do 28. travnja 2024.