Preskočite na glavni sadržaj

U potrazi za izgubljenim zvukom - mikropriče i zvukovi

U potrazi za izgubljenim zvukom - mikropriče i zvukovi
U potrazi za izgubljenim zvukom autorsko je djelo Mirne Gott i Bojana Gagića, koje istražuje promjene u vrstama zvukova koji čine zvučnu sliku grada, bile one rezultat promjena u načinu života i socijalnim interakcijama, obilnog korištenja elektroničkih naprava te dostupnosti svega potrebnog za život ili u novije doba, fizičke izolacije uzrokovane pandemijom.
Anketa koja je provedena za potrebe projekta dala je uvid u promjene u zvučnim slikama pojedinaca u različitim dijelovima grada, a većina ispitanika primjećuje nedostatak prirodnih zvukova kao što su cvrkut ptica, zvuk dječje igre na ulici te tišine, koja u užurbanom gradu gotovo u cijelosti izostaje. 

Odabrani zvukovi dobili su osobne priče putem kojih im se daje kontekst te na taj način pozivaju na emotivnu reakciju publike. Cilj je projekta osvijestiti te sačuvati neke od upečatljivih zvukova grada Zagreba i udahnuti im novi život.

Projekt U potrazi za izgubljenim zvukom provodi udruga za kulturu i umjetnost 'Zaviri u priču', a podržava ga Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Mrežna stranica projekta:
https://izgubljenizvuk.eu/