Preskočite na glavni sadržaj

U Muzeju Đakovštine izlaže Stephan Lupino

'Umjetnost u vrtlogu strasti, nemira i napetosti' naziv je izložbe Stephana Lupina, fotografa, slikara i kipara, ali i humanitarca, koja je otvorena 25. svibnja u Muzeju Đakovštine, a čija je autorica Mirna Rudan Lisak. Izložba ima i humanitarni karakter čime se pridružuje humanitarnoj akciji Dobro je činiti dobro koju će Grad Đakovo organizirati na Dan državnosti, 30. svibnja.
vrijeme: 25.05.2022. -
mjesto: Đakovo
url: http://muzej-djakovstine.hr/
Svoj, kako ga naziva, lupinizam Lupino tom izložbom predstavlja slikama, fotografijama, skulpturama, instalacijama, a kako taj umjetnik vidi čovjeka govorila je, oslanjajući se na sažetak teksta autorice istoimene izložbe održane u Gliptoteci HAZU-a 2021. godine, ravnateljica Muzeja Marina Božić.

Lupino nakon prve faze fotografije propituje tko je čovjek i što čini njegov identitet pa se na temelju tema koje nagovještavaju apokalipsu iščitava da je samo umjetnost rješenje ovog svijeta koji vodi u nepravdu i destrukciju, rekla je Božić, dodavši i kako je u središtu umjetnikove pozornosti snažna, emancipirana žena.

Lupino nikoga ne slijedi; on je originalan, ovdje govorimo o originalnosti, jedinstvenosti, ali i angažiranosti, dodala je ravnateljica Muzeja Đakovštine, naglasivši kako izložba ima i humanitarni karakter čime se pridružuje humanitarnoj akciji Dobro je činiti dobro koju će Grad Đakovo organizirati na Dan državnosti, 30. svibnja.

Nakon kratkog obraćanja Stephana Lupina uz poruku kako o njemu govore njegova djela, izložbu je otvorio gradonačelnik i saborski zastupnik Marin Mandarić, izrazivši zadovoljstvo što se izložba sa sredstvima od prodaje ulaznica pridružuje gradskoj humanitarnoj akciji Dobro je činiti dobro.

Izvor: Hina