Preskočite na glavni sadržaj

'The Queen Symphony' na varaždinskom Korzu

'The Queen Symphony', djelo britanskog skladatelja Tolge Kashifa, bit će izvedeno 18. lipnja u 20.30 sati na varaždinskom Korzu, najavljuju iz Glazbene škole u Varaždinu. Nastupaju simfonijski orkestar i zbor Glazbene škole Ravensburg i Glazbene škole u Varaždinu te zbor Chorus Angelicus.
vrijeme: 18.06.2022. -
url: https://glazbena.hr/najava-dogadanja/the-queen-symphony/

Glazbena škola u varaždinskom gradu prijatelju Ravensburgu već nekoliko godina organizira u travnju Classic camp na kojem sudjeluju i učenici varaždinske škole, a ta je suradnja iznjedrila i zajednički glazbeni projekt koji je najprije predstavljen publici u subotu 23. travnja 2022. godine u Evangeličkoj crkvi u Ravensburgu, a 18. lipnja 2022. biti će predstavljen na open air koncertu na varaždinskom Korzu. Profesorica varaždinske Glazbene škole Dada Ruža uvježbavala je mješoviti zbor i gudače, profesor Nikola Novak puhačke dionice dok je izvedbom dirigirao ravnatelj Glazbene škole Ravensburg Harald Hepner.
1974. Freddie Mercury je rekao da bi "želio da ljudi stvore vlastitu interpretaciju njegovih pjesama, a Tolga Kashif je upravo to učinio. Britanski je skladatelj proveo dvije godine skladajući ovo višestavčano djelo koje se temelji se na desetak dobro poznatih melodija rock grupe Queen, uključujući i "Bohemian Rhapsody", "We Will Rock You", "We Are the Champions", "Who Wants to Live Forever", “Love Of My Life”, “Another One Bites The Dust” i “Killer Queen”.

Iako su pred njima dani stalnih proba i vježbanja, mladi su talenti spremni na veliku žrtvu kako bi se pokazali pred publikom u pravom svjetlu. 40-ak učenika iz Glazbene škole u Ravensburgu pridružit će se gudačkom i puhačkom orkestru kao i mješovitom i dječjem zboru Glazbene škole u Varaždinu, a prilikom ove izvedbe pridružit će im se i članovi zbora Chorus Angelicus kako bi svojom ozbiljnošću podržali mlade učenike. Također, ovo će biti premijerna izvedba ovog djela T. Kashifa u Hrvatskoj.
Tehnički će organizaciju koncerta u Varaždinu poduprijeti Koncertni ured Varaždin uz najavu izvrsnog ozvučenja i posebne rasvjete na glavnom gradskom trgu. Također, ovaj je događaj uspješno prošao selekcijski postupak te je uvršten kao jedan od projekata u sklopu European Year of Youth 2022. na razini EU.