Preskočite na glavni sadržaj

Tena Novak Kvartet predstavlja 'Eksperimentalnu suitu'

Tena Novak Kvartet predstavlja 'Eksperimentalnu suitu'
Violinistica, kompozitorica i eksperimentatorica Tena Novak Vincek i umjetnička organizacija Cargo u okviru programa digitalne prilagodbe predstavljaju novi projekt ansambla Tena Novak Kvartet - 'Eksperimentalna suita', koji je dio programa 'Eksperimentalna scena u Hrvatskoj'.
Novi projekt Tena Novak Kvarteta, Eksperimentalna suita, u svojoj je idejnoj suštini niz stavaka eksperimentalne i improvizirane glazbe i pred kvartetom stoji kao prijedlog koji će sa neznatnim obrisom okvira sa svakim stavkom biti spontana improvizacija. Svaki stavak pokreće određena misao vodilja, ali to se u procesu nastajanja mijenja i sam kvartet kao organizam traži svoj put i svoj način da se izrazi, te da se unutar njega uloge prirodno podijele i da ne postoje oštri rubovi i granice koje bi zatvorile prirodan proces stvaranja...
Kvartet čine Tena Novak Vincek - koncept, violina, Lucija Stanojević- violina, Dora Šimunić - viola, i Neva Begović – violončelo. 
 
Koncert uživo održao se 6. ožujka 2022. u 20 sati, u Kulturnom centru Mesnička u Zagrebu, a snimka online koncerta dostupna je na YouTube stranici glazbenice Tene Novak Vincek.
 
1. Tena Novak Quartet: Experimental Suite-Politempo
2. Tena Novak Quartet: Experimental Suite- Atonal Sordine
3. Without Pitch, Drone
4. Tena Novak Quartet: Experimental Suite- Cartoon
5. Tena Novak Quartet: Experimental Suite- Poetry movements; In the Break between Time, Absorb me
6. Tena Novak Quartet: Experimental Suite- Soundpainting movement
7. Tena Novak Quartet Experimental Suite- Soundpainting movement 2

Program podržava Ministarstvo kulture i medija RH putem Javnog poziva za programe razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe.

 




YouTube - Tena Novak Quartet: Experimental Suite

Naslovna fotografija (c) Nina Đurđević