Preskočite na glavni sadržaj

Stručni skup 'Jesu li dječje knjižnice dovoljno čarobne?'

Stručni skup 'Jesu li dječje knjižnice dovoljno čarobne?' organiziran je kao sastavni dio Festivala dječje knjige Monte Librić, koji se održava u Puli od 22. do 28. svibnja 2023. Održat će se u petak, 26. svibnja, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula.
vrijeme: 26.05.2023. -
mjesto: Pula
url: https://www.gkc-pula.hr/

S ciljem obogaćivanja programa Festivala knjižničarskim temama te pružanja novih spoznaja i informacija knjižničarskoj zajednici, Gradska knjižnica i čitaonica Pula kao jedan od partnera Festivala dječje knjige Monte Librić organizira stručni skup s fokusom na promociju dječje knjige, čitanja, knjižničnih usluga za djecu i mlade, knjižnice kao magičnog puta k nepreglednom svijetu knjiga i mašte.
 
U prijepodnevnim satima u petak, 26. svibnja 2023. u dvorani Središnje knjižnice (Kandlerova 39) angažirani predavači govorit će o aktivnostima i knjižničnim uslugama za djecu i mlade koji se dotiču središnje teme Monte Librića - čarolije, ali i teme koje obuhvaćaju pripovijedanje (storytelling), nove metode u poticanju čitanja kod djece, predstavljanje novih istraživanja na tom području i sl. Primjeri dobre prakse iz naših knjižnica također su dio programa stručnog skupa, kao inspirativne priče za osmišljavanje novih aktivnosti.
 
Tendencija opadanja čitanja kod djece i mladih pred knjižničare, poglavito na dječjim odjelima, postavlja sve višu ljestvicu umijeća upotrebe magičnosti kojom bi se privuklo djecu na čitanje te stvorilo strastvene čitatelje i u odrasloj dobi.

Opširnije...