Preskočite na glavni sadržaj

Stručni skup 'Autorsko pravo u arhitekturi'

Sveučilište u Zagrebu, u suradnji s Udruženjem hrvatskih arhitekata, Hrvatskom komorom arhitekata i Arhitektonskim fakultetom u Zagrebu, najavljuje stručni skup 'Autorsko pravo u arhitekturi' koji će se održati u petak, 15. rujna, s početkom u 15 sati, u prostorijama SEECEL centra na Kajzerici (Ulica Radoslava Cimermana 88, Zagreb).
vrijeme: 15.09.2023. -
mjesto: Zagreb
url: https://arhitekti-hka.hr/

Zgrada SEECELA ostvarenje je arhitekta Igora Franića nagrađeno 2021. godine nagradom UHA-e  “Viktor Kovačić“ za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva, a u njoj je trenutno smješteno Sveučilište u Zagrebu.
Cilj stručnog skupa upoznati je stručnu i širu javnost o mogućnosti zaštite intelektualnog vlasništva u arhitektonskoj disciplini, a povodom objave pravnog mišljenja o autorskim pravima u arhitekturi koje je priredila prof. dr. sc. Romana Matanovac Vučković. Uz profesoricu  Matanovac Vučković (Pravni fakultet u Zagrebu), na okruglom stolu sudjelovat će Rajka Bunjevac (Hrvatska komora arhitekata), Mia Roth Čerina (Arhitektonski fakultet u Zagrebu) i Roman Šilje (Udruženje hrvatskih arhitekata).

Prema Programu stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata sudjelovanje na stručnom skupu vrednuje se s 2 sata iz područja A.
 
Sveobuhvatno pravno mišljenje o autorskim pravima u arhitekturi možete pročitati na poveznici.