Preskočite na glavni sadržaj

'Štorije Dioklecijana' u Splitu

Manifestacija 'Štorije Dioklecijana' predstavlja izuzetno bogat program događanja koji se temelji na povijesti, kulturi i nasljeđu cara Dioklecijana i njegove palače u Splitu. Kroz niz interaktivnih i edukativnih programa, posjetitelji imaju priliku uroniti u svijet antičkog Rima i doživjeti ga na autentičan način.
vrijeme: 31.08.2023. - 02.09.2023.
mjesto: Split
url: https://visitsplit.com/

Koncept manifestacije temelji se na povezivanju prošlosti sa sadašnjošću, kroz rekreaciju važnih trenutaka iz Dioklecijanovog života i vladavine. Kroz svečano otvaranje, prisustvo cara Dioklecijana u rekonstruiranom Peristilu omogućava posjetiteljima da se suoče s poviješću i kulturom tog doba. Interaktivne ture s carem Dioklecijanom, mogućnost postati Dioklecijanova supruga na jedan dan ili čak odabrati novog cara, dodatno približavaju posjetitelje vremenu i osjećaju moći koje je Rimsko carstvo imalo.
 
Program manifestacije obuhvaća različite aspekte Dioklecijanove vladavine, poput vojnog života, povijesne podjele vlasti tetrarhije te važnosti očuvanja kulturne baštine. Povezivanje s posjetiteljima kroz interaktivne edukativne programe, poput "Sapere aude", omogućuje da se dublje razumije uloga Dioklecijanove palače u razvoju Splita te potiče posjetitelje da razmotre zašto su odabrali baš taj grad kao svoje odredište.
 
"Štorije Dioklecijana" predstavljaju izvanredan način za posjetitelje da istraže antičku povijest, dožive duh rimskog doba i bolje razumiju nasljeđe koje je ostavio car Dioklecijan, doprinoseći time obogaćivanju kulturnog iskustva svih prisutnih.
 
Opširnije na: Split - Štorije Dioklecijana (visitsplit.com)