Preskočite na glavni sadržaj

Sto godina Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu

Sto godina Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu
Svečana proslava 100. obljetnice osnutka Muzičke akademije započela je u listopadu 2021. koncertom 'Alumni 100' Simfonijskog orkestra Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, u ciklusu Lisinski subotom pod ravnanjem maestra Nikše Bareze, sa solisticama Jadrankom Gašparović (violončelo) i Martinom Filjak (glasovir), a završit će međunarodnim natjecanjem Rhythmophonia od 11. do 16. srpnja 2022., uz sudjelovanje Zagrebačke filharmonije u finalu. 
vrijeme: 16.10.2021. - 16.07.2022.
url: http://www.muza.unizg.hr/
Obilježavanje 100. obljetnice osnutka Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu prigoda je i za ponovnu potvrdu važnosti društvene uloge cijele vertikale umjetničkog obrazovanja, a visoka kvaliteta javnih izvedbi programa Muzičke akademije svjedoči o vrhunskim kriterijima sveučilišnoga glazbenog obrazovanja. Takva je izvrsnost najbolji poticaj novim generacijama na učenje, stvaranje te istraživanje glazbe u službi osiguranja prepoznatljivosti hrvatskoga kulturnog prostora.
Brojni međunarodno priznati umjetnici, znanstvenici i pedagozi studirali su i radili na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu te su svojim djelovanjem u domovini i svijetu pronosili i potvrđivali ugled, kao i visoku razinu izvrsnosti našega glazbenog obrazovanja. Nabrojit ćemo ovdje samo neke od njih: Radovan Vlatković, Ivan Repušić, Ljiljana Molnar Talajić, Nikša Bareza, Martina Filjak, ali i Arsen Dedić, Tereza Kesovija, Ivo Josipović… U medijskoj promociji objavljivat će se brojne priče, a dobar dio glazbenika nastupat će na zagrebačkim i hrvatskim pozornicama, i to baš u duhu obilježavanja obljetnice. Opširnije

Aktualnosti pratite putem Facebook stranice Muzičke akademije.

Nadolazeća događanja