Preskočite na glavni sadržaj

Savjeti mladim piscima/spisateljicama

Savjeti mladim piscima/spisateljicama
U okviru programa razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe nastao je projekt 'Savjeti mladim piscima, spisateljicama i onima koji će to postati', autora Emira Imamovića Pirkea.
Riječ je o kraćim videozapisima u kojima etablirani hrvatski pisci i spisateljice daju savjete mladim kolegama i kolegicama o tome kako ideju pretvoriti u književno djelo, osloboditi se autocenzure i straha od reakcija, a zatim rukopis ponuditi nakladnicima te, nakon objave, raditi na vidljivosti djela koristeći konvencionalne i suvremene metode uspostavljanja kontakta sa čitateljskom publikom. Ovi Savjeti se u manjoj mjeri referiraju na 'Savete mladim piscima' Danila Kiša (1935. – 1989.), a u znatno većoj na aktualni trenutak.

Projekt je osmislio Emir Imamović Pirke, a režiju, kameru i montažu potpisuje Tomislav Fiket.

Program podržava Ministarstvo kulture i medija RH putem Javnog poziva za programe razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe 2021.

Integralni video.
Sudjeluju: Nada Gašić, Jurica Pavičić, Sanja Baković, Aljoša Pužar, Monika Herceg, Ivica Ivanišević, Renato Baretić, Damir Karakaš, Kruno Lokotar, Andrej Nikolaidis



Video klipovi su objavljeni na Youtube stranici Udruge Fališ.



Objava: lipanj 2022.