Preskočite na glavni sadržaj

Retrospektiva najpoznatijeg suvremenog hrvatskog karikaturista Nika Titanika stiže u Crikvenicu

Otvorenje retrospektivne izložbe Nika Titanika 'Kronika hrvatske gluposti' održat će se u petak, 26. svibnja, s početkom u 19 sati, u Gradskoj galeriji Crikvenica. Kustosica izložbe je diplomirana povjesničarka umjetnosti i muzeologinja Sonja Švec Španjol.
vrijeme: 26.05.2023. - 29.06.2023.
mjesto: Crikvenica

Na izložbi će posjetitelji moći razgledati selekciju najboljih karikatura Nika Titanika nastalih u posljednjih 29 godina profesionalnog djelovanja – od prve nacrtane i prve objavljene karikature, preko nagrađenih karikatura i onih koje su izazvale najviše komentara, pa sve do recentnih radova. U sklopu otvorenja izložbe bit će održana i promocija prvog strip albuma Nika Titanika pod nazivom "1573." koji je Nik Titanik izdao krajem 2019. godine. Na otvorenju će zainteresirani posjetitelji moći prolistati, ali i kupiti primjerak stripa s Nik Titanikovim autogramom ili posvetom po želji. 
 
Nakon impresivnog otvorenja retrospektivne izložbe Nika Titanika krajem 2019. godine u Muzeju Mimara, kada se okupilo preko 500 zainteresiranih posjetitelja na otvorenju, mnogi muzeji i galerije iskazali su interes ugostiti izložbu te je retrospektiva Nika Titanika tijekom 2020., 2021. i 2022. godine proputovala Hrvatskom, a svoje putovanje nastavlja i u 2023. godini!
 
U 2020. godini izložba "Kronika hrvatske gluposti" bila je predstavljena u Galeriji "Pet kula" u Motovunu i Domu kulture Nova Gradiška, dok je u 2021. godini izložba tijekom travnja bila predstavljena u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga, tijekom svibnja u Galeriji Muzeja Moslavine u Kutini, a nakon ljetne stanke u Svetoj Nedelji – gradu u kojem Nik Titanik živi i radi posljednjih 15 godina. Izložba je nastavila svoje putovanje i u 2022. godini te je u siječnju predstavljena u Galeriji Ružić u Slavonskom Brodu, a povodom Međunarodnog dana muzeja izložba predstavljena je u Zavičajnom muzeju Slatina.
 
Izložba je nastavila svoje putovanje i u 2023. godini te nakon gostovanja u Muzeju grada Pakraca tijekom ožujka ove godine, retrospektiva Nika Titanika stiže u Crikvenicu gdje ostaje otvorena do 29. lipnja 2023.

Retrospektiva Nika Titanika - Gradska galerija Crikvenica | Facebook