Preskočite na glavni sadržaj

Re:vizor - Calypso & Odysseus

Re:vizor - Calypso & Odysseus
Riječki glazbenik Vedran Križan predstavlja novi singl i live video svoje solo glazbene inkarnacije Re:vizor naziva 'Calypso & Odysseus', snimljene uživo na lokaciji Odisejeve špilje na otoku Mljetu, u suradnji sa festivalom MARS – Mljet Adventure Robinson Society.
Nakon glazbenog komada 'The View' snimljenog na vrhu Učke i skladbe 'Live at Platak', snimljene na snijegom okovanom Radeševu, Vedran odlučuje da će, promjene radi, za sljedeću glazbenu video epizodu Re:vizora definitivno otputovati izvan Primorsko-goranske županije na njemu osobno vrlo drago mjesto - magični otok Mljet odnosno prekrasnu lokaciju Odisejeve špilje gdje će za ovu prigodu posebno skladana kompozicija susresti nevjerojatnu prirodu, iskonski Mediteran i naravno, Odiseja i Kalipso.
 
Skladba „Calypso & Odysseus“ odsvirana je i snimljena uživo na lokaciji Odisejeve špilje 3. svibnja 2022. godine. Za audio snimanje bio je zadužen sam autor i izvođač - Vedran Križan dok su za vizualni dio bili zaduženi, snimateljica i redateljica Kristina Barišić te dron pilot i snimatelj Zoran Krema. Glazbena produkcija, mix i mastering odrađeni su u GIS studiju na Kastvu pod producentskom palicom Mateja Zeca i Vedrana Križana. 
 
Autor, izvođač i producent Vedran Križan je klavijaturist Fiumensa, pratećeg sastava Nene Belana sa impresivnom tridesetogodišnjom glazbenom karijerom kroz koju je surađivao sa cijelim nizom etabliranih domaćih izvođača (Denis & Denis, Laufer, Urban&4, Let 3, Pips chips & videoclips, Kensington Lima itd.)
 
Kao profesionalni glazbenik i zaljubljenik u prirodu te veliki outdoor entuzijast Vedran Križan na solo projektu Re:vizor objedinjuje svoje dvije najveće strasti - glazbu i prirodu. Inspiriran prirodom i sa outdoor aktivnostima u mislima u svom riječkom glazbenom ateljeu producira, kako sam kaže soundtrack za sve vrste rekreacije i meditacije ili samo ples, koji izvodi kao live-act, te na taj način, nada se, propagira svijest o važnosti boravka u prirodi i njenom očuvanju. 
 
Program podržava Ministarstvo kulture i medija RH putem Javnog poziva za programe razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe.
 
Pratite Facebook i Instagram projekta.