Preskočite na glavni sadržaj

Razgovor uz projekt 'Arhiv bijega'

Okrugli stol 'Svjedoci i sudionici' održat će se 27. listopada 2021. u Galeriji Nova, povodom otvorenja videoinstalacije 'Arhiv bijega', projekta berlinske Kuće kulture svijeta. Zainteresirani će okrugli stol moći pratiti i putem prijenosa na Facebook stranice. ​Projekt se u Hrvatskoj predstavlja u suradnji WHW-a i Goethe-Instituta.
vrijeme: 27.10.2021. -
mjesto: Zagreb; online
Vidoinstalaciju Arhiv bijega bit će moguće pogledati u prostoru Showrooma Galerije Nova od 28. do 30. listopada od 12 do 20 sati.
Projekt usmene povijesti „Arhiv bijega“ Carolin Emcke i Manuele Bojadžijev od zaborava i potiskivanja spašava sjećanja ljudi koji su unazad 70 godina imigrirali u Njemačku, a koja smatraju dijelom njemačke poratne povijesti.
Okrugli stol će uz moderaciju znanstvenice i antropologinje Marijane Hameršak pokušati detektirati položaj kulturne zajednice u procesu migracija te mogućnosti i ograničenja djelovanja kroz umjetničke prakse. Sudjeluju umjetnica Selma Banich, redateljica Tiha K. Gudac i umjetnik Davor Konjikušić. Zainteresirani događanje mogu pratiti i putem prijenosa na Facebook stranicama.