Preskočite na glavni sadržaj

Pulsko brdo knjiga za djecu spremno za Šibenik

Pulski Festival dječje knjige Monte Librić i ove godine svoju literarnu priču donosi na Međunarodni festival djeteta u Šibeniku, a "Librić u perivoju" u prvom se redu odnosi na Sajam dječje knjige koji će se u sklopu 62. Međunarodnog dječjeg festivala održati od 27. lipnja do 2. srpnja.
vrijeme: 27.06.2022. - 02.07.2022.
mjesto: Šibenik

Tako će treću godinu zaredom šibenski mališani, njihovi roditelji i svi posjetitelji Festivala moći na jednom mjestu birati više od tri tisuće naslova iz hrvatske književne produkcije za djecu, koji s netom završenog jubilarnog, 15. Monte Librića iz Pule stižu na posebnim knjiškim štandovima - Faustusima, izvijestili su iz Sajma knjige u Istri.
Osmišljeni u čast Fausta Vrančića i posebno dizajnirani da nalikuju na padobran, ove će godine "sletjeti" s više od 70 nakladnika za djecu, koji se odazivaju jedinstvenom konceptu i, za sajmove, neuobičajenom načinu izlaganja knjiga. Bogatstvo izbora protezat će se od slikovnica, klasičnih bajki, novih i kultnih romana za djecu, preko stripova, edukativnih, STEM priručnika, slikovnica o emocionalnom, društvenom, tjelesnom razvoju pa sve do literarnih didaktičkih pomagala u učenju i raznovrsnih pedagoško-psiholoških priručnika.
"Pulski Monte Librić u Hrvatskoj je prepoznat kao najveći festival dječje knjige koji uz izložbu recentne dječje literature organizira i susrete s književnim stvaraocima te razne scenske i radioničke aktivnosti. Svoj koncept zadržao je i u Šibeniku pa će se uz najveći Sajam dječje knjige odvijati i literarni programi za najmlađe pod nazivom Librić stroj za slovo i broj", naveli su iz Sajma knjige u Istri. Dodali su kako će svoja recentna djela predstaviti redom značajne hrvatske spisateljice i ilustratorice.
Nagrađivana autorica za djecu i odrasle, Olja Savičević Ivančević stiže s novom zbirkom pjesama "Zaljubljena u čitav svijet", hit slikovnicu "Raščupani lav" predstavit će autorica Ines Marciuš Kruljac i ilustratorica Jasmina Kosanović, knjigu Veljka Barbijera "Bajka za Zoe" približit će ilustratorica Ana Salopek, autorica niza dječjih knjiga Niveska Juraga-Kovačev, promovirat će svoje novo ukoričeno izdanje Pegula, u svijet dizajna vodi Marija Gradečak s knjigom "Mala Mica dizajnerica", dok će arhitektica, spisateljica i glazbenica, Ksenija Kušec otvoriti raspravu s romanom "I onda se dogodilo". Nakon razgovora o knjizi, autorice će održati i prikladne literarno-likovne radionice.

Izvor: Hina