Preskočite na glavni sadržaj

Pula: 15. Monte Librić od 6. do 12. lipnja ponovno okuplja spisateljice i pisce

Pulski festival dječje knjige 'Monte Librić' svoje će 15. izdanje održati od 6. do 12. lipnja u potpunosti uživo te kao nekad ugostiti brojne pisce i promovirati najnoviju produkciju hrvatske dječje književnosti.
vrijeme: 06.06.2022. - 12.06.2022.
mjesto: Pula
url: https://www.facebook.com/MonteLibric/

Festival će se održati u pulskom gradskom parku, nadomak Dvojnih vrata a temom Librić Zoo Park pozornost će se usmjeriti na alegoriju priče u kojoj glavnu ulogu imaju životinje. Tako će nakon dvije godine alternativnih rješenja i hibridnih online varijanti, poznati pulski festival dječje knjige petnaest festivalskih godina proslavit će uz najveću dječju književnu temu i to na otvorenom, dok će se knjige nalaziti na već prepoznatljivim Faustusima, knjiškim štandovima.
 
Na sajmu dječje knjige ove godine sudjelovat će najviše nakladnika do sada - gotovo 70 izdavača izložit će više od četiri tisuće naslova na dvije festivalske lokacije i to u Librić parku i u Klubu-knjižari Giardini 2. Koncept izložbeno-prodajnog dijela uključuje velik broj manjih izdavača, koji će prvi put sudjelovati na festivalu i veliki izbor knjiga na talijanskom jeziku, dok će knjige biti snižene i više od 50 posto a određeni izdavači pripremili su i posebne, dodatne promotivne akcije.          
 
Okosnica programa i ovoga će puta biti poznati "Piknik s autorom" u kojem će se predstaviti naslovi autorica i autora koji su svoju inspiraciju uglavnom potražili u životinjskom svijetu, a životinje izašle iz knjiga i mašte doći će i u stvarnost. U Puli će svoje knjige promovirati redom poznati i nagrađivani književni stvaraoci, a s druge strane edukatori i stručnjaci progovarat će o važnosti zaštite životinja, njihovim navikama i posebnostima.
 
Tako će Olja Savičević Ivančević predstaviti slikovnicu Moj prijatelj Mačkodlak, glumica Mila Elegović stiže sa svojim prvijencem za djecu, zbirkom pjesama "Zašto ptice pjevaju?", Koraljka Milun pojavit će se s romanom" Baton i Roni", umjetnica Branka Hollingshworth Nara govorit će o slikovnici Bocka, umjetnik Svjetlan Junaković dolazi sa svojom autorskom slikovnicom "Tata u pidžami", spisateljica Milana Vuković Runjić s knjigom za djecu "Mjesec od papira", a meteorolog Zoran Vakula sa serijalom “Vremenaste priče”.
 
Dvojezična komponenta Librića istaknuta je tradicionalnim programom "Più che una storia" koji nastaje u partnersko-kreativnoj suradnji sa Zajednicom Talijana Pula, a talijanske autore ove godine predvode Vincenzo Stera i Daniele Dibiaggio s knjigom "Zoo party" te David Conati i Gianluca Passarelli s naslovom "Salviamo l'ambiente e l'energia".
 
Izvor: Hina