Preskočite na glavni sadržaj

Promocija vodiča za djecu ''Sve što trebaš znati o Etnografskom muzeju''

Promocija vodiča za djecu ''Sve što trebaš znati o Etnografskom muzeju'' održat će se u petak 12. svibnja u 12 sati, u Etnografskome muzeju u Zagrebu.
vrijeme: 12.05.2023. -
url: http://www.emz.hr

Vodič za djecu na jednostavan, zanimljiv i zabavan način objašnjava kompleksne pojmove i ideje, poput samog značenja riječi kao što su etnologija, etnografski muzej ili zbirka te na prikladan način prikazuje bogatu stogodišnju povijest Muzeja. Namijenjen je djeci predškolskog uzrasta te nižih razreda osnovnih škola. S obzirom na svoju narav i sadržaj, može se koristiti i za vrtićke i školske grupe te je nastavnom osoblju pomoć u pripremi prije dolaska u Muzej.
Kroz kratke i zanimljive priče predstavljeni su najintrigantniji predmeti koji se mogu vidjeti prilikom posjeta, ali i oni pohranjeni u muzejskim čuvaonicama. Vodič će djeci dati odgovor na puno zanimljivih pitanja poput, mogu li lego-kocke biti muzejski predmeti, za što je služilo lastavičje gnijezdo iz Kine i kojoj životinji je bilo namijenjeno odijelo u obliku narodne nošnje.
Knjižica je idealan suputnik za razgledavanje muzeja, ali i za čitanje kod kuće. Zato požurite po svoj primjerak u Etnografski muzej!
 
Autorice vodiča: Anastazija Petrović i Silvia Vrsalović, muzejske pedagoginje EMZ-a.