Preskočite na glavni sadržaj

Promocija knjige Nade Kaurin Knežević 'Drugi album'

U četvrtak, 4. travnja, u klubu 'Botaničar', s početkom u 19,30 sati, zagrebačkoj publici bit će predstavljena druga knjiga Nade Kaurin Knežević 'Drugi album'.
vrijeme: 04.04.2024. -
mjesto: Zagreb

Nakon zapaženog prvijenca, zbirke kratkih priča 'Dijagnoza' koju su odlikovale suvremenost u izboru tema i postupaka pisanja, Nada se u 'Drugom albumu', svom prvom romanu, vraća na velika vrata tragom Annie Ernaux i ženskog pisma. 
 
Ime knjige „Drugi album“ referira se na druge po redu albume jugoslavenskih bendova po kojima je svako poglavlje knjige pojedinačno nazvano i odražava dio pomalo zaboravljene atmosfere tog vremena.
 
Fabula knjige je tragikomična polemika s našom modernom fiks-idejom traženja sreće. Roman je to koji portretira današnju suvremenu ženu, sve njene težnje, brige, uspjehe i neuspjehe, prati dvije junakinje-dvojnice koje pokušavaju pronaći sebe u nizu nužnih, komičnih i bolnih odluka, uz koje, svaka za sebe preispituju prirodu majčinstva, površnih međuljudskih odnosa i generacijskih obilježja. 
 
Opisu knjige dodajemo i citat poznatog hrvatsko pisca Zorana Ferića: „Roman u kojemu se tako panično i grčevito traga za srećom koja je jedna od najopasnijih fatamorgana našega doba i izvor svake moguće sebičnosti i nesreće. Likovi ovdje kao da su uvjereni da imaju pravo na drugi život, drugi pokušaj, neki svoj paralelni život i album. Jetko, duhovito, istinito.”
 
Knjigu će predstaviti urednica Marija Pejić i autorica Nada Kaurin Knežević.