Preskočite na glavni sadržaj

Promocija knjige 'Fiume Fantastika' na 17. Venecijanskom bijenalu

Ovoga vikenda na Venecijanskom bijenalu arhitekture 2021. održat će se niz stručnih vodstava hrvatskim paviljonom 'Togetherness / Togetherless', u Arsenalu i to kao uvertira promociji knjige 'Fiume Fantastika' koja će se održati u subotu, 28. kolovoza, u 18 sati, u Europskom kulturnom centru u Palazzo Michiel u Veneciji.
vrijeme: 28.08.2021. -
mjesto: Italija; Venecija
url: https://togetherness-togetherless.com/

Na događanju će uz urednike knjige Idisa Turata, kustosa hrvatskog paviljona i profesora na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu i Vedrana Mimicu, profesora na IIT College of Architecture Chicago, autora tekstova i predavača na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu Maroja Mrduljaša, sudjelovati i Ida Križaj Leko, autorica arhitekture i postava izložbe 'Fiume Fantastika: Fenomeni grada', voditeljica DeltaLaba i članica autorskog tima hrvatskog paviljona Morana Matković i ravnatelj Uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture i medija Davor Trupković.
 
'Fiume Fantastika' rezultat je istraživanja fenomena grada Rijeke koje je u okviru projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture proveo DeltaLab - Centar za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam pri Sveučilištu u Rijeci koji se bavi složenom i iznimno zanimljivom temom urbanog razvoja Rijeke i Kvarnera tijekom zadnjih dvjestotinjak godina.