Preskočite na glavni sadržaj

Promocija knjige 'Beskonačna šuma' i humanitarna večer poezije u Šibeniku

U srijedu, 30. studenog, u klubu Azimut u Šibeniku na rasporedu je promocija knjige 'Beskonačna šuma' nagrađivanog zadarskog autora, Frane Herende u organizaciji Kulturne udruge Fotopoetika i Azimuta, dok je u četvrtak, 1. prosinca, u planu humanitarna večer poezije 'Poezija bez granica' uz beogradskog pjesnika Marka Miloševića, a u organizaciji ponovno Azimuta, ali i šibenskog Lions kluba 'Luca'.
vrijeme: 30.11.2022. - 01.12.2022.
mjesto: Šibenik
url: https://azimut.art/

Konačno u Šibeniku
 
Prijelaz između dva mjeseca nikad nije bio nježniji ni tako rječit kao ovaj između studenog i prosinca u Šibeniku. Dvostruka književna poslastica, jednu večer za drugom slijedi u kulturnom inkubatoru Krešimirovog grada pri samom dnu katedrale svetog Jakova.
 
U srijedu, 30. studenog, u Azimutu će biti održana promocija knjige 'Beskonačna šuma' nagrađivanog zadarskog autora, Frane Herende. Ovo je prvi put da gostuje u Šibeniku i raduje se susretu s gradom i njegovim stanovnicima. Početak promocije je u 18 sati uz besplatan ulaz.  Osim promocije knjige, Kulturna udruga Fotopoetika i klub Azimut, donose i prigodnu izložbu fotografija nekoliko zadarskih fotografa.  
 
"Beskonačna šuma" četvrti je roman zadarskog autora, Frane Herende, koji govori o bratskoj ljubavi i besmislu rata. Sama "Beskonačna šuma" prostor je igre i zabave, ali i zaklon kad igre rata zamijeni pravi rat, a stvarnost i mašta polako gube jasne granice. Roman je praćen bajkovitim fotografijama s Velebita od kojih će se neke moći razgledati u Azimutu tijekom trajanja promocije trojice zadarskih fotografa planinara: Jerolim Vulić, Aleksandar Bonačić, Marko Lorenzo Blaslov.
 
Frane Herenda (Zadar, 1983.) autor je četiri romana, zbirke pjesama i slikovnice, te više izdanja priručnika Prirodna kozmetika. Član je Hrvatskog društva pisaca. Završio je Farmaceutsko-biokemijski fakultet u Zagrebu. Honorarno je pisao za više dnevnih novina i portala, bio je urednik srednjoškolskog i studentskog časopisa. Dobitnik je književne nagrade 'Goran Bujić – Književnici novinari', koju dodjeljuje Hrvatsko književno društvo. Uredio je slikovnicu 'Optimist oko Zadra'.
 
Humanost na djelu i poezija
 
Kad čovjek pomisli da je to sve, ima još. Samo dan tj. večer kasnije, u klubu Azimut održat će se književno – humanitarni program  ‘Poezija bez granica’. Riječ je organizaciji šibenskog Lions klub Luca s beogradskim pjesnikom, Markom Miloševićem, u glavnoj ulozi.  Beogradski pjesnik objavio je nekoliko zbirki poezije, a publiku sa svojim stihovima upoznaje u prigodama humanitarnog karaktera. Naime, sredstva od prodaje knjiga i ulaznica poklanja gradu u kojem nastupa.
 
Ovog puta to će učiniti u Šibeniku gdje mu je bila velika želja doći i nastupiti. Prikupljena sredstava bit će uplaćena na račun šibenskih Luca koje se bave humanitarnim radom, a ovog puta su u nesebičnoj akciji prikupljanja novac za oftalmološki aparat za djecu namijenjen Očnom odjelu Opće bolnice Šibenik. Uz pjesnika, u programu sudjeluju i Mate Skračić na gitari te šibenska glumica Franka Klarić.