Preskočite na glavni sadržaj

Promocija edukativne slikovnice 'Vid kod doktorice za vid'

Autorice dr. sc. Jelena Škunca Herman, dr. med i književnica Rosie Kugli stvorile su lik simpatičnog dječaka Vida koji posjet oftalmologu doživljava kao uzbudljivu avanturu punu otkrića i zabave. Promocija edukativne slikovnice će se održati 20. svibnja, u 18 sati, u Novinarskom domu, Perkovčeva 2/1.
vrijeme: 20.05.2024. -
mjesto: Zagreb

U svijetu gdje digitalne tehnologije igraju sve veću ulogu u životima naše djece pitanje zdravlja vida postaje sve važnije. Mnoga djeca mogu osjećati strah ili anksioznost pri pomisli na posjet oftalmologu. Edukativna slikovnica „Vid kod doktorice za vid“ pomaže u demistifikaciji iskustva pregleda, prikazujući ga kao avanturu ili igru, što može znatno smanjiti strah i učiniti stvarno iskustvo pregleda manje zastrašujućim.

Na stranicama ove slikovnice djeca će učiti o važnosti redovitih pregleda očiju, zdravoj prehrani bogatoj nutrijentima koji podupiru zdravlje vida te o ograničavanju vremena provedenog pred ekranima. Interaktivni elementi priče, poput pitanja postavljenih djeci, potiču razmišljanje i aktivno sudjelovanje, omogućavajući im da se povežu s pričom na osobnoj razini. Ovi elementi čine slikovnicu alatom za učenje koji djeci pomaže razumjeti i cijeniti važnost brige o zdravlju svojih očiju. Slikovnica nije samo zabavna, već i direktna u svojoj poruci, a pruža i važne lekcije koje će djeca nositi sa sobom kroz život. Na kraju slikovnice roditelje čekaju dragocjeni savjeti i preporuke za roditelje kako bi pravilno reagirali na znakove mogućih problema s vidom kod djece, naglašavajući važnost proaktivne brige o zdravlju očiju od najranije dobi.

Edukativna slikovnica "Vid kod doktorice za vid" objavljena je uz potporu HP-Hrvatske pošte d.d. koja je omogućila da poruka o važnosti brige za zdravlje očiju dopre do mnogih obitelji, pomažući time u stvaranju svjetlije budućnosti za naše najmlađe.